İstanbul'da Elektrik Kesintileri: 19 Haziran 2025 Perşembe Günü Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek? AYEDAŞ ve BEDAŞ Arıza Sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 103

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder

İstanbul'da Elektrik Kesintileri: 19 Haziran 2025 Perşembe Günü Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek? AYEDAŞ ve BEDAŞ Arıza Sorgulama​

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, 19 Haziran 2025 Perşembe günü yaşanacak elektrik kesintileri konusunda bilgilendirilmek için araştırmalarına başladı. AYEDAŞ ve BEDAŞ'ın resmi internet siteleri üzerinden yapılan duyurular, hangi ilçelerde ve saat aralıklarında elektrik kesintisi yaşanacağını gösteriyor. Bu kesintilerin nedenleri, planlı bakım çalışmaları ve arıza giderme faaliyetleri olarak belirtiliyor. Elektrik kesintilerinden etkilenen ilçelerdeki vatandaşlar, kesintilerin ne zaman sona ereceğini ve alternatif çözümlerini öğrenmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Elektrik Kesintilerinin Nedenleri​

Elektrik dağıtım şirketleri, kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla düzenli olarak bakım ve onarım çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar, elektrik hatlarının yenilenmesi, trafo merkezlerinin bakımı ve diğer teknik iyileştirmeleri içermektedir. Planlı kesintiler, bu çalışmaların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için gereklidir. Ayrıca, beklenmedik arızalar da elektrik kesintilerine yol açabilir. Arızalar genellikle hava koşulları, aşırı yüklenme veya ekipman arızaları nedeniyle meydana gelir. Elektrik dağıtım şirketleri, arızaları en kısa sürede gidermek için ekiplerini sürekli olarak hazır bulundurur.

19 Haziran 2025 Perşembe Günü Elektrik Kesintisi Beklenen İlçeler​

İstanbul'da 19 Haziran 2025 Perşembe günü elektrik kesintisi beklenen ilçeler, AYEDAŞ ve BEDAŞ'ın resmi internet sitelerinde detaylı olarak belirtilmiştir. Bu ilçelerdeki kesintilerin saat aralıkları ve etkilenen mahalleler de aynı kaynaklardan öğrenilebilir. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, elektrik dağıtım şirketleri kesinti programlarını önceden duyurur ve kesinti süresince alternatif çözümler sunmaya çalışır. Elektrik kesintilerinden etkilenen ilçelerdeki hastaneler, okullar ve diğer kritik kamu hizmeti binaları için jeneratör desteği sağlanmaktadır.

AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama​

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ), elektrik kesintileri ve arızalarla ilgili bilgileri resmi internet sitesi üzerinden duyurmaktadır. AYEDAŞ'ın internet sitesinde, planlı kesintilerin yanı sıra arıza kaynaklı kesintiler de yer almaktadır. Vatandaşlar, site üzerinden ilçe, mahalle ve sokak bilgilerini girerek, kendi bölgelerindeki elektrik kesintileri hakkında detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca, AYEDAŞ'ın çağrı merkezini arayarak da arıza kaydı oluşturabilir ve kesintiler hakkında bilgi alabilirsiniz.

BEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama​

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Avrupa Yakası'ndaki elektrik dağıtımından sorumludur. BEDAŞ da AYEDAŞ gibi, elektrik kesintileri ve arızalarla ilgili bilgileri resmi internet sitesi üzerinden paylaşmaktadır. BEDAŞ'ın internet sitesinde, planlı kesintilerin yanı sıra arıza kaynaklı kesintiler de yer almaktadır. Vatandaşlar, site üzerinden ilçe, mahalle ve sokak bilgilerini girerek, kendi bölgelerindeki elektrik kesintileri hakkında detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca, BEDAŞ'ın çağrı merkezini arayarak da arıza kaydı oluşturabilir ve kesintiler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Elektrik Kesintilerine Karşı Alınabilecek Önlemler​

Elektrik kesintileri, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, kesintilere karşı önceden önlem almak önemlidir. İşte elektrik kesintilerine karşı alınabilecek bazı önlemler:
  • Acil Durum Kiti Hazırlayın: İçinde el feneri, pil, ilk yardım malzemeleri, su ve konserve yiyecekler bulunan bir acil durum kiti hazırlayın.
  • Elektronik Cihazları Koruyun: Elektrik kesintisi sırasında ani voltaj değişiklikleri elektronik cihazlara zarar verebilir. Bu nedenle, bilgisayar, televizyon ve diğer hassas cihazları prizden çekin veya aşırı gerilim koruyuculu prizler kullanın.
  • Buzdolabını ve Dondurucuyu Kapalı Tutun: Elektrik kesintisi sırasında buzdolabının ve dondurucunun kapısını mümkün olduğunca kapalı tutun. Bu, içindeki yiyeceklerin daha uzun süre soğuk kalmasını sağlar.
  • Alternatif Isınma ve Aydınlatma Yöntemleri Belirleyin: Kış aylarında elektrik kesintisi yaşanması durumunda, alternatif ısınma yöntemleri (battaniye, soba) ve aydınlatma yöntemleri (mum, gaz lambası) bulundurun.
  • Telefonunuzu Şarjlı Tutun: Elektrik kesintisi sırasında iletişim kurabilmek için cep telefonunuzu şarjlı tutun veya bir powerbank bulundurun.
  • Komşularınızla İletişimde Kalın: Elektrik kesintisi sırasında komşularınızla iletişimde kalın ve birbirinize destek olun. Özellikle yaşlı ve hasta komşularınıza yardım etmeyi unutmayın.

Elektrik Kesintisi Süresince Yapılması Gerekenler​

Elektrik kesintisi sırasında panik yapmamak ve doğru adımları atmak önemlidir. İşte elektrik kesintisi süresince yapılması gerekenler:
  • Elektrik Dağıtım Şirketini Arayın: Elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek ve ne zaman sona ereceğini öğrenmek için AYEDAŞ veya BEDAŞ'ın çağrı merkezini arayın.
  • Güvenlik Önlemleri Alın: Elektrik kesintisi sırasında asansördeyseniz, sakin kalmaya çalışın ve yardım gelmesini bekleyin. Merdivenleri kullanırken dikkatli olun ve el feneri kullanın.
  • Trafik Işıklarına Dikkat Edin: Elektrik kesintisi trafik ışıklarının çalışmamasına neden olabilir. Bu durumda, trafik kurallarına uyun ve dikkatli bir şekilde ilerleyin.
  • Jeneratör Kullanıyorsanız Dikkatli Olun: Jeneratör kullanıyorsanız, karbonmonoksit zehirlenmesine karşı dikkatli olun ve jeneratörü açık havada kullanın.

Elektrik Kesintilerinin Etkileri​

Elektrik kesintileri, sadece evlerde değil, iş yerlerinde, hastanelerde, okullarda ve diğer kamu hizmeti binalarında da önemli sorunlara yol açabilir. İş yerlerinde üretim aksayabilir, hastanelerde hayati öneme sahip cihazlar çalışmayabilir, okullarda eğitim kesintiye uğrayabilir. Bu nedenle, elektrik kesintilerinin etkilerini en aza indirmek için, elektrik dağıtım şirketleri ve yerel yönetimler işbirliği yaparak önlemler almalıdır.

Ekonomik Etkiler​

Elektrik kesintileri, ekonomik açıdan da önemli kayıplara neden olabilir. Üretim kayıpları, iş gücü kayıpları ve ekipman hasarları gibi nedenlerle işletmeler zarar görebilir. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler), elektrik kesintilerinden daha fazla etkilenir. Bu nedenle, elektrik dağıtım şirketleri, kesintilerin süresini kısaltmak ve kesintilerden etkilenen işletmelere destek olmak için çalışmalar yapmalıdır.

Sosyal Etkiler​

Elektrik kesintileri, sosyal yaşamı da olumsuz etkileyebilir. Özellikle sıcak havalarda klima ve vantilatörlerin çalışmaması, yaşlı ve hasta kişilerin sağlığını tehlikeye atabilir. Ayrıca, internet ve televizyon gibi iletişim araçlarının kullanılamaması, bilgiye erişimi zorlaştırabilir ve sosyal izolasyona neden olabilir. Bu nedenle, elektrik kesintilerinin sosyal etkilerini en aza indirmek için, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliği yaparak destek sağlamalıdır.

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Sorumlulukları​

Elektrik dağıtım şirketleri, kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamakla yükümlüdür. Bu kapsamda, şirketlerin aşağıdaki sorumlulukları bulunmaktadır:
  • Planlı Bakım ve Onarım Çalışmaları: Elektrik hatlarının ve trafo merkezlerinin düzenli bakımını ve onarımını yapmak.
  • Arıza Giderme Hizmetleri: Arızaları en kısa sürede gidermek ve kesintileri en aza indirmek.
  • Bilgilendirme Hizmetleri: Elektrik kesintileri hakkında vatandaşları önceden bilgilendirmek ve kesinti süresince alternatif çözümler sunmak.
  • Yatırım Yapmak: Elektrik altyapısını güçlendirmek ve yeni teknolojilere yatırım yapmak.

Sonuç​

İstanbul'da 19 Haziran 2025 Perşembe günü yaşanacak elektrik kesintileri, birçok vatandaşın günlük yaşamını etkileyebilir. Bu nedenle, AYEDAŞ ve BEDAŞ'ın resmi internet sitelerini takip ederek, kendi bölgelerinizdeki kesintiler hakkında bilgi alabilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. Elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmak, olası mağduriyetleri en aza indirecektir. Elektrik dağıtım şirketlerinin de kesintisiz enerji sağlamak için gerekli çalışmaları yapması ve vatandaşları bilgilendirmesi önemlidir.
Unutmayın, güncel ve doğru bilgiye ulaşmak için AYEDAŞ ve BEDAŞ'ın resmi kanallarını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt