İstanbul'da Elektrik Kesintileri: 23 Ekim 2025'te Hangi İlçelerde Elektrik Yok ve Ne Zaman Gelecek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 111

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder

İstanbul'da Elektrik Kesintileri: 23 Ekim 2025'te Hangi İlçelerde Elektrik Yok ve Ne Zaman Gelecek?​

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için elektrik kesintileri, günlük yaşamı olumsuz etkileyen önemli bir sorun teşkil etmektedir. Özellikle iş saatlerinde veya evde dinlenme zamanlarında meydana gelen kesintiler, pek çok aksamaya neden olabilmektedir. 23 Ekim 2025 tarihinde İstanbul'un çeşitli ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yaşanması, bu konunun önemini bir kez daha gündeme getirmiştir. Bu makalede, söz konusu elektrik kesintilerinin hangi ilçeleri kapsadığı, kesinti saatleri ve elektriklerin ne zaman geleceği gibi konular detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Elektrik Kesintisi Yaşanacak İlçeler​

İstanbul'da 23 Ekim 2025 tarihinde elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler belirlenmiştir. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşların, kesinti saatlerine göre önlem almaları ve planlarını buna göre yapmaları önemlidir. Kesintilerin hangi bölgeleri etkileyeceği ve yaklaşık ne kadar süreceği, ilgili dağıtım şirketleri tarafından önceden duyurulmaktadır. İşte elektrik kesintisi beklenen bazı ilçeler:
  • Adalar
  • Arnavutköy
  • Ataşehir
  • Avcılar
  • Bağcılar
  • Bahçelievler
  • Bakırköy
  • Başakşehir
  • Bayrampaşa
  • Beşiktaş
  • Beykoz
  • Beylikdüzü
  • Beyoğlu
  • Büyükçekmece
  • Çatalca
  • Çekmeköy
  • Esenler
  • Esenyurt
  • Eyüpsultan
  • Fatih

Elektrik Kesintisi Nedenleri​

Elektrik kesintilerinin birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında planlı bakım çalışmaları, arıza onarımları, hava koşulları ve aşırı yüklenme gibi faktörler bulunmaktadır. Planlı kesintiler genellikle önceden duyurulurken, arıza kaynaklı kesintiler ise daha ani ve beklenmedik olabilir.
  • Planlı Bakım ve Onarım Çalışmaları: Elektrik dağıtım şirketleri, şebekelerin düzenli bakımını yapmak ve olası arızaların önüne geçmek için planlı kesintiler uygulayabilirler. Bu çalışmalar sırasında, hatların yenilenmesi, trafo merkezlerinin bakımı ve diğer teknik işlemler gerçekleştirilir.
  • Arıza Onarımları: Elektrik şebekelerinde meydana gelen arızalar, elektrik kesintilerine neden olabilir. Bu arızalar, kabloların kopması, trafoların arızalanması veya diğer ekipmanların hasar görmesi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
  • Hava Koşulları: Şiddetli hava koşulları, özellikle fırtına, kar yağışı ve aşırı sıcaklar, elektrik hatlarına zarar vererek kesintilere yol açabilir. Ağaçların devrilmesi, buzlanma ve yıldırım düşmesi gibi olaylar, elektrik şebekelerinde ciddi hasarlara neden olabilir.
  • Aşırı Yüklenme: Özellikle yaz aylarında, klima kullanımının artmasıyla birlikte elektrik şebekelerinde aşırı yüklenme meydana gelebilir. Bu durum, trafoların ve diğer ekipmanların zorlanmasına ve kesintilere neden olabilir.

Elektrik Kesintisi Saatleri ve Süresi​

Elektrik kesintilerinin saatleri ve süresi, kesintinin nedenine ve yapılacak çalışmanın kapsamına göre değişebilir. Planlı kesintiler genellikle belirli bir program dahilinde yapılır ve kesinti saatleri önceden duyurulur. Arıza kaynaklı kesintilerin süresi ise arızanın büyüklüğüne ve onarım çalışmalarının ne kadar süreceğine bağlıdır.Dağıtım şirketleri, planlı kesintileri genellikle web siteleri, sosyal medya hesapları ve SMS yoluyla duyururlar. Bu duyurularda, kesintinin hangi ilçeleri ve mahalleleri etkileyeceği, kesinti saatleri ve elektriklerin ne zaman geleceği gibi bilgiler yer alır. Vatandaşların, bu duyuruları takip ederek kesintilere karşı hazırlıklı olmaları önemlidir.

Elektrik Kesintilerine Karşı Alınabilecek Önlemler​

Elektrik kesintileri, hayatımızı olumsuz etkileyebileceği için, bu tür durumlara karşı önceden hazırlıklı olmak önemlidir. İşte elektrik kesintilerine karşı alınabilecek bazı önlemler:
  • Planlı Kesintileri Takip Edin: Elektrik dağıtım şirketlerinin web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip ederek, planlı kesintilerden haberdar olun.
  • Acil Durum Kiti Hazırlayın: İçinde el feneri, pil, ilk yardım malzemeleri, su ve yiyecek gibi temel ihtiyaçların bulunduğu bir acil durum kiti hazırlayın.
  • Elektronik Cihazları Koruyun: Elektrik kesintisi sırasında elektronik cihazlarınızın zarar görmesini önlemek için, fişlerini çekin.
  • Alternatif Isınma ve Aydınlatma Kaynakları Bulundurun: Elektrik kesintisi sırasında ısınmak ve aydınlanmak için alternatif kaynaklar bulundurun. Örneğin, battaniye, mum, gaz lambası veya şarjlı el feneri kullanabilirsiniz.
  • Buzdolabınızı ve Derin Dondurucunuzu Kontrol Edin: Elektrik kesintisi uzun sürerse, buzdolabınızdaki ve derin dondurucunuzdaki yiyeceklerin bozulmasını önlemek için kapaklarını mümkün olduğunca kapalı tutun.

Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılması Gerekenler​

Elektrik kesintisi sırasında sakin olmak ve doğru adımları atmak önemlidir. İşte elektrik kesintisi sırasında yapılması gerekenler:
  • Sakin Olun: Elektrik kesintisi sırasında panik yapmayın ve sakin olmaya çalışın.
  • Elektrik Dağıtım Şirketini Arayın: Kesintinin nedenini öğrenmek ve ne kadar süreceği hakkında bilgi almak için elektrik dağıtım şirketini arayın.
  • Komşularınızla İletişim Kurun: Komşularınızla iletişim kurarak, kesintinin nedenini ve ne kadar süreceği hakkında bilgi alışverişinde bulunun.
  • Güvenlik Önlemleri Alın: Elektrik kesintisi sırasında güvenlik önlemleri alın. Örneğin, mum veya gaz lambası kullanıyorsanız, yangın riskine karşı dikkatli olun.
  • Asansördeyseniz Yardım İsteyin: Elektrik kesintisi sırasında asansörde kaldıysanız, yardım istemek için alarm butonuna basın veya cep telefonunuzla yardım çağırın.

Elektrik Kesintilerinin Etkileri​

Elektrik kesintileri, günlük yaşamı, iş hayatını ve ekonomiyi olumsuz etkileyebilir. Kesintilerin süresine ve kapsamına bağlı olarak, çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.
  • Evlerde Yaşam Kalitesinin Düşmesi: Elektrik kesintileri, ısınma, aydınlatma, yemek pişirme ve diğer temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırarak evlerde yaşam kalitesini düşürebilir.
  • İşletmelerde Üretim Kaybı: Elektrik kesintileri, fabrikalar, ofisler ve diğer işletmelerde üretimin durmasına veya yavaşlamasına neden olarak ekonomik kayıplara yol açabilir.
  • Sağlık Hizmetlerinde Aksama: Elektrik kesintileri, hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarında tıbbi cihazların çalışmasını engelleyerek sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olabilir.
  • Ulaşımda Sorunlar: Elektrik kesintileri, trafik lambalarının çalışmasını engelleyerek ulaşımda sorunlara yol açabilir.
  • İletişimde Kesintiler: Elektrik kesintileri, telefon ve internet hatlarının çalışmasını engelleyerek iletişimde kesintilere neden olabilir.

İstanbul'da Elektrik Dağıtım Şirketleri​

İstanbul'da elektrik dağıtım hizmetleri, iki ana şirket tarafından yürütülmektedir:
  • BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.): İstanbul'un Avrupa yakasında elektrik dağıtım hizmetlerini yürütmektedir.
  • AYEDAŞ (Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.): İstanbul'un Anadolu yakasında elektrik dağıtım hizmetlerini yürütmektedir.
Bu şirketler, elektrik şebekelerinin işletilmesi, bakımı ve onarımı, yeni aboneliklerin verilmesi ve faturalandırma gibi hizmetleri sunmaktadır. Elektrik kesintileri, arızalar ve diğer konularda bu şirketlerle iletişime geçebilirsiniz.

BEDAŞ İletişim Bilgileri​

• Web Sitesi:
  • Çağrı Merkezi: 186

AYEDAŞ İletişim Bilgileri​

• Web Sitesi:
  • Çağrı Merkezi: 186

Sonuç​

İstanbul'da elektrik kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını ve iş hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. 23 Ekim 2025 tarihinde İstanbul'un çeşitli ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yaşanması, bu konunun önemini bir kez daha gündeme getirmiştir. Bu makalede, söz konusu elektrik kesintilerinin hangi ilçeleri kapsadığı, kesinti saatleri ve elektriklerin ne zaman geleceği gibi konular detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Vatandaşların, elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir. Ayrıca, elektrik dağıtım şirketlerinin web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip ederek, planlı kesintilerden haberdar olunması ve kesinti sırasında doğru adımların atılması, olası sorunların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır. Unutmayın, bilinçli olmak her zaman en iyi çözümdür.

Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt