Iso uzantılı dosyalar ve Daemontools Resimli Kurulumu (Başlangıç seviyesi için adım adım anlatım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 261

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhaba arkadaşlar.

Bildiginiz üzere Knight OnLine kurulum ve geliştirme programları olan, Sql ve Visual studio gibi birçok program ve birçok paylaşım, orjinalinden paketlenmiş media (iso) olarak sunulmaktadır. Bu dosyaları açmak için özel olarak hazırlanmış pratik ve kullanışlı bir program olan, daemontolls un adım adım nasıl kuruldugunu ögrenecegiz.

Daemontolls programı bilgisayarımızda sanki ikinci bir fiziksel optik sürücü (cd/dvd) varmış gibi sanal bir sürücü oluşturur.

Iso dosyaları yüklendigindede (mount) bu sanal sürücüye bir disk takılmış gibi çalışırlar.

Ayrıca erişim hızı cd/dvd’lere göre daha hızlıdır. Çünkü; bir cd/dvd taktığınızda çizikler yada vs. bozukluklar olabilir. Eger siz bu dosyaları Daemontools’tan açarsanız. Bilgisayar bu dosyayı harddiskinizden okuduğu için daha hızlı olur.

Aynı zamanda laptop kullanıcıları eger oyun, film vs. yüklemek isterse fiziksel cd/dvd taktıgında bu extra pil gücü kaybına neden olur ve pil kullanım süresi azalır. Eger Daemon Tools kullanarak bu işlemi gerçekleştirirseniz extra bir güç kaybına neden olmaz.

Resimlerimiz FullHD formatındadır. Ayrıca resimleri barındıran sitenin patlama olasılıgına karşı, konumuzun sonunda, anlatımda kullanılan resimleri içeren bir indirme linkini bulabilirsiniz.

Rar şifresi : ko-fox.com dur.

Bizlerde sizin gibi birçok konuyu bu forum aracılıgıyla karşılıksız elde ediyoruz, bunun karşılıgı olarakta bu paylaşımı sizlere sunuyoruz. Şimdiye kadar üzerimizde emegi geçen tüm kullanıcı arkadaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Sizlerde konuyu begenirseniz teşekkür edebilir, begenmezseniz asasdasadsa gibi şeyler yazabilirsiniz. Saygılarımla.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.

Iso Uzantılı Dosyalar ve Daemon Tools Resimli Kurulumu (Başlangıç Seviyesi İçin Adım Adım Anlatım)

Knight Online özel sunucularında geliştirme yapan ya da sunucu çalıştıran kullanıcılar için önemli araçlardan biri olan ISO dosyalarının nasıl açılacağı ve Daemon Tools kullanılarak disk imajlarının sanal olarak takılması oldukça temel bir işlemdir. Bu makalede, yeni başlayanlar için bu işlemleri resimli ve detaylı bir şekilde anlatacağız.

ISO Nedir?
ISO uzantılı dosyalar, bir CD veya DVD diskin tamamının bayt bayt kopyalanmasıyla oluşan disk imajıdır. Bu dosyalar, fiziksel diske ihtiyaç duymadan bilgisayarınızda sanal olarak çalıştırılabilir. Özellikle Knight Online gibi oyunların eski versiyonları ya da özel sunucu dosyaları sıkıştırılmış ISO formatında dağıtılır. Bu format, büyük verilerin korunmasını ve kolay paylaşılmasını sağlar.

Daemon Tools Nedir?
Daemon Tools, ISO dosyalarını sanal CD/DVD sürücüsüne bağlayarak içeriğini doğrudan erişilebilir hale getiren bir yazılımdır. Bu sayede ISO dosyasındaki oyunlar, kaynak kodlar ya da diğer veriler doğrudan çalıştırılabilir. Knight Online özel sunucu dosyalarını açarken sıkça kullanılır.

Daemon Tools Kurulumu (Adım Adım)

1. Adım: Daemon Tools İndirme
Daemon Tools resmi sitesinden güvenli sürümünü indirin. Yeni başlayanlar için Daemon Tools Pro Free sürümü yeterlidir.

2. Adım: Kurulum İşlemi
İndirdiğiniz setup dosyasını çalıştırın ve lisans sözleşmesini kabul edin. Kurulum sırasında ekstra toolbar gibi istenmeyen bileşenleri yükleme seçeneğini iptal etmeyi unutmayın.

3. Adım: Daemon Tools Arayüzü
Kurulum tamamlandıktan sonra Daemon Tools arayüzü masaüstüne kısayol olarak eklenebilir. Program başlatıldığında sistem tepsisinde küçük bir simge belirir. Buradan 'Virtual Drive' sekmesine tıklayarak sanal sürücü ayarlarını yapabilirsiniz.

4. Adım: ISO Dosyasını Sanal Sürücüye Takma
Bir ISO dosyasına sağ tıklayın ve 'Mount with Daemon Tools' seçeneğini seçin. Alternatif olarak, Daemon Tools üzerinden 'Attach ISO' butonuna basarak manuel olarak dosya seçebilirsiniz.

5. Adım: ISO İçeriğine Erişim
Sanal sürücüye takılan ISO dosyası, Windows Gezgini’nde yeni bir CD/DVD sürücüsü olarak görünür. Artık dosyaları doğrudan açabilir veya kopyalayabilirsiniz.

Knight Online ISO Dosyaları İçin Öneriler
Knight Online özel sunucularında kullanılan bazı ISO dosyaları, client (istemci) dosyalarını içerir. Bu dosyalar genellikle client edit yapmak isteyen geliştiriciler tarafından kullanılır. Bu nedenle, ISO dosyasını doğru şekilde açabilmek, client üzerinde değişiklik yapmayı kolaylaştırır.

Hata Alırsanız Ne Yapmalısınız?
Eğer Daemon Tools sanal sürücüyü tanımazsa, programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Ayrıca, antivirus yazılımlarının bazen sanal sürücü oluşturmaya engel olabileceğini unutmayın. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.

Sonuç
Daemon Tools, özellikle Knight Online özel sunucularında çalışan geliştiriciler ve oyun severler için vazgeçilmez bir araçtır. ISO dosyalarını kolayca açmak ve içeriğini incelemek için bu yazılımı öğrenmek, hem geliştirme hem de oynama sürecinde büyük kolaylık sağlar.

Kaynak: KnightLobby - Knight Online Özel Sunucu Merkezi

ISO Files and Daemon Tools Installation with Images (Step-by-Step Guide for Beginners)

For users developing or running private servers for Knight Online, understanding how to open ISO files and mount disk images virtually using Daemon Tools is a fundamental process. In this article, we will explain these processes in a detailed and illustrated way for beginners.

What is ISO?
ISO files are disk images created by copying an entire CD or DVD disk byte by byte. These files can be run virtually on your computer without needing a physical disc. Especially older versions of games like Knight Online or private server files are distributed in compressed ISO format. This format ensures large data is preserved and easily shared.

What is Daemon Tools?
Daemon Tools is a software that allows ISO files to be mounted onto a virtual CD/DVD drive so their contents become directly accessible. This way, games, source codes, or other data within ISO files can be run directly. It is frequently used when opening Knight Online private server files.

Installing Daemon Tools (Step by Step)

Step 1: Download Daemon Tools
Download the secure version of Daemon Tools from its official website. For beginners, the Daemon Tools Pro Free version is sufficient.

Step 2: Installation Process
Run the downloaded setup file and accept the license agreement. During installation, make sure to uncheck any unwanted components such as additional toolbars.

Step 3: Daemon Tools Interface
After installation, the Daemon Tools interface can be added as a desktop shortcut. Once launched, a small icon appears in the system tray. From here you can access virtual drive settings via the 'Virtual Drive' tab.

Step 4: Mounting ISO File to Virtual Drive
Right-click an ISO file and select 'Mount with Daemon Tools'. Alternatively, click the 'Attach ISO' button in Daemon Tools to manually select a file.

Step 5: Accessing ISO Contents
The ISO file mounted to the virtual drive appears as a new CD/DVD drive in Windows Explorer. You can now directly open or copy the files.

Recommendations for Knight Online ISO Files
Some ISO files used in Knight Online private servers contain client files. These files are often used by developers who wish to edit clients. Therefore, properly opening ISO files makes it easier to modify the client.

What if You Encounter Errors?
If Daemon Tools does not recognize the virtual drive, try running the program as administrator. Also note that antivirus software may sometimes prevent creating virtual drives. If necessary, temporarily disable them.

Conclusion
Daemon Tools is an indispensable tool for developers and gamers working with Knight Online private servers. Learning to easily open and inspect ISO files simplifies both development and gameplay processes.

Source: KnightLobby - Knight Online Private Server Hub

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)