( YARDIM ) SERVERİM 18XX KONUM İÇERİDE.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 78

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Konu KİLİT +++++++++++++
YARDIM: SERVERİM 18XX KONUM İÇERİDE

Knight Online Private Server dünyasında faaliyet gösteren birçok geliştirici, zaman zaman konumlama sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Özellikle 18XX serisi konumlarla ilgili hatalar, sunucu yöneticileri için ciddi bir engel teşkil edebiliyor. Bu yazıda, SERVERİM 18XX KONUM İÇERİDE hatasıyla karşılaşıldığında izlenecek adımları ve bu hatanın çözümünü detaylı olarak ele alacağız.

18XX Serisi Konum Nedir?
Knight Online özel sunucularında, harita verileri genellikle .bin uzantılı dosyalarla yönetilir. Bu dosyalarda belirlenen konumlar, oyuncuların nerede gezdiği, savaş yaptığı ve görevleri tamamladığı alanlardır. 18XX serisi konumlar, genellikle PvP odaklı sunucularda tercih edilen, özel olarak tasarlanmış alanlardır. Ancak bu konumlarda bazı durumlarda sunucu veritabanında veya zone server yapılandırmasında aksaklıklar meydana gelebilir.

Hatanın Nedenleri
Bu tür hataların oluşmasının temel sebeplerinden bazıları şunlardır:
- Zoneserver yapılandırmasında eksiklik,
- ZoneData.ini dosyasında eksik ya da yanlış konum tanımlaması,
- Item.bin, Mob.bin, Npc.bin gibi dosyalarda eksiklik,
- Sunucu IP'si ve port ayarlarında hata,
- Client tarafında modifikasyon eksikliği veya uyumsuzluğu.

Çözüm Adımları
Adım 1: ZoneData.ini Dosyasını Kontrol Et
Bu dosya, konumların doğru tanımlandığı temel yapıdır. 18XX serisi konumlar burada doğru şekilde tanımlanmalıdır. Örnek olarak:
ZoneID=1801
ZoneName=LycanLand
ServerIP=127.0.0.1
Port=15000

Adım 2: ZoneServer Ayarlarını Doğrula
Sunucuda çalışan ZoneServer uygulamasının, doğru port üzerinden çalıştığından emin olun. Eğer farklı bir portta çalışıyorysa, Client tarafında bu portun tanımlı olması gerekir.

Adım 3: Client Edit İşlemi
Client tarafında zone verilerinin doğru tanımlanması gerekir. KnightOnLine.exe üzerinde yapılan modifikasyonlar, bu konumların doğru açılmasını sağlar. KO Client Edit işlemleri bu noktada kritik öneme sahiptir.

Adım 4: Database Kontrolü
Sunucu veritabanında, 18XX serisi konumlar için gerekli tabloların ve kayıtların eksiksiz olduğundan emin olun. Özellikle zone, map ve location tablolarında doğruluk sağlanmalıdır.

Adım 5: Network Ayarları
Sunucu IP adresinizin ve portlarınızın doğru yapılandırıldığından emin olun. Firewall ve router ayarları da bu konumların erişilebilirliğini etkileyebilir.

Yazılım ve Geliştirme Araçları
Knight Online özel sunucularında geliştirme yaparken aşağıdaki araçlardan faydalanabilirsiniz:
- USKO Emulator
- ROFD Emulator
- iKO, tKO, MyKO
- KO Development Araçları

Sonuç
SERVERİM 18XX KONUM İÇERİDE hatası, doğru analiz ve adım atılarak kolayca çözülebilir. Bu tür teknik sorunlar, KO Development sürecinde sıkça karşılaşılan durumlardandır. Ancak dikkatli yapılandırma ve test süreçleriyle kolayca aşılır. Knight Lobby olarak, tüm KO Private Server geliştiricilerine başarılar dileriz.

Kaynak: KnightLobby.com

HELP: MY SERVER IS INSIDE 18XX LOCATION

In the world of Knight Online Private Servers, many developers occasionally encounter location-related issues. Particularly, errors related to 18XX series locations can pose a significant obstacle for server administrators. In this article, we will detail the steps to follow and solutions when encountering the MY SERVER IS INSIDE 18XX LOCATION error.

What Are 18XX Series Locations?
In Knight Online private servers, map data is typically managed through files with the .bin extension. The locations defined in these files are the areas where players move around, fight, and complete quests. The 18XX series locations are specially designed areas often preferred in PvP-focused servers. However, certain issues may arise in the server database or zone server configurations related to these locations.

Causes of the Error
Some of the main reasons behind such errors include:
- Incomplete zoneserver configuration,
- Missing or incorrect location definitions in the ZoneData.ini file,
- Missing Item.bin, Mob.bin, Npc.bin files,
- Incorrect server IP or port settings,
- Lack of client-side modifications or incompatibility.

Solution Steps
Step 1: Check ZoneData.ini File
This file is the basic structure where locations are correctly defined. The 18XX series locations must be properly defined here. For example:
ZoneID=1801
ZoneName=LycanLand
ServerIP=127.0.0.1
Port=15000

Step 2: Verify ZoneServer Settings
Ensure that the ZoneServer application running on the server is operating on the correct port. If it's running on a different port, the client side must have this port defined.

Step 3: Client Edit Process
The zone data must be correctly defined on the client side. Modifications made on KnightOnLine.exe ensure these locations open correctly. KO Client Edit processes are critical at this point.

Step 4: Database Check
Ensure that the required tables and records for the 18XX series locations exist completely in the server database. Accuracy must be ensured especially in the zone, map, and location tables.

Step 5: Network Settings
Verify that your server IP address and ports are configured correctly. Firewall and router settings may also affect the accessibility of these locations.

Software and Development Tools
While developing Knight Online private servers, you can use the following tools:
- USKO Emulator
- ROFD Emulator
- iKO, tKO, MyKO
- KO Development Tools

Conclusion
The MY SERVER IS INSIDE 18XX LOCATION error can be easily resolved with proper analysis and steps. Such technical issues are common during the KO Development process but can be overcome with careful configuration and testing. Knight Lobby wishes all KO Private Server developers success.

Source: KnightLobby.com

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)