Sql Database Yükleme Import Export Resimli Anlatım (Başlangıç seviyesi için adım adım anlatım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 119

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhaba arkadaşlar.

Bildiginiz üzere Knight OnLine server sistemi, merkezi bir veri bankası (database) üzerinde kaydedilmiş degerleri barındıran tablolar (tables) sayesinde çalışıyor. Hangi versiyon server programları olursa olsun, çalışma mantıgı buna dayanmaktadır. Bu başlıgımız altında başlangıç seviyesi ve yeni geliştirme aşamasındaki kullanıcılarımız için;

>Sql Enterprise Manager programına database nasıl yüklenir?

>Database Export (dışarı çıkarma) işlemleri nasıl yapılır?

>Database Import (dışardan alma) işlemleri nasıl yapılır?

Konularının nasıl yapıldıgını adım adım ögrenecegiz.

Resimlerimiz FullHD formatındadır. Ayrıca resimleri barındıran sitenin patlama olasılıgına karşı, konumuzun başında, anlatımda kullanılan resimleri içeren bir indirme linkini bulabilirsiniz. Konumuz 45 adet resim içermektedir, eger resimler arasında kafanız karışırsa rar dosyasını indirerek masaüstünüzde daha rahat çalışabilirsiniz.

Rar şifresi : ko-fox.com dur.

Bizlerde sizin gibi birçok konuyu bu forum aracılıgıyla karşılıksız elde ediyoruz, bunun karşılıgı olarakta bu paylaşımı sizlere sunuyoruz. Şimdiye kadar üzerimizde emegi geçen tüm kullanıcı arkadaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Sizlerde konuyu begenirseniz teşekkür edebilir, begenmezseniz asasdasadsa gibi şeyler yazabilirsiniz. Saygılarımla.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.
Sql Database Yükleme Import Export Resimli Anlatım (Başlangıç Seviyesi İçin Adım Adım)

KnightLobby olarak Knight Online Private Server geliştiricileri için gerekli olan temel konulardan biri olan SQL Database işlemlerini detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Bu rehber sayesinde hem veritabanı yükleme (import), hem dışa aktarma (export) işlemlerini resimli ve adım adım öğreneceksiniz.

SQL Nedir?
SQL (Structured Query Language), ilişkisel veritabanları yönetmek ve sorgulamak için kullanılan standart bir dildir. Knight Online sunucularında karakter bilgileri, eşyalar, NPC'ler gibi tüm veriler genellikle SQL veritabanlarında tutulur. KO geliştiricileri, sunucu dosyalarını düzenlerken, karakter sistemleri eklerken ya da emulator üzerinde değişiklik yaparken bu veritabanlarını düzenlemek zorunda kalabilirler.

Veritabanı Nedir?
Veritabanı, verilerin organize şekilde saklandığı yapılardır. Knight Online özel sunucularında genellikle Microsoft SQL Server veya MySQL kullanılır. Sunucu çalışırken tüm karakter verileri, envanter, guild bilgileri, harita verileri gibi bilgiler bu veritabanında saklanır.

SQL Veritabanı Yükleme (Import) İşlemi
1. SQL Server Management Studio (SSMS) programını açın.
2. Sol üst köşede bulunan Connect butonuna tıklayarak sunucuya bağlanın. Varsa kullanıcı adı ve şifre girin.
3. Sol panelde Databases kısmına sağ tıklayın ve Restore Database seçeneğini seçin.
4. Açılan pencerede Source sekmesinden Device seçeneğini seçin ve ... butonuna tıklayarak .bak uzantılı yedek dosyanızı seçin.
5. Destination kısmında hedef veritabanı adını belirtin. Gerekirse yol ayarlarını güncelleyin.
6. Options sekmesine geçin ve Overwrite all existing seçeneğini işaretleyin.
7. OK diyerek işlemi başlatın. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.

SQL Veritabanı Dışa Aktarma (Export) İşlemi
1. SSMS'de dışa aktarmak istediğiniz veritabanına sağ tıklayın.
2. Tasks > Back Up seçeneğini seçin.
3. Backup type olarak Full seçin.
4. Destination kısmında yedek dosyasının kaydedileceği yeri seçin. .bak uzantılı dosya oluşturulacaktır.
5. OK diyerek yedekleme işlemini başlatın.

Knight Online İçin Özel Durumlar
Knight Online özel sunucularında genellikle UserDB, CharDB, GameDB gibi birden fazla veritabanı kullanılır. Her biri farklı amaçlara hizmet eder:
- UserDB: Kullanıcı giriş bilgileri, hesaplar.
- CharDB: Karakter verileri, envanter, guild bilgileri.
- GameDB: NPC, harita, eşya ve oyun içi sistemler.
Bu nedenle, import veya export işlemi yaparken doğru veritabanını seçmeniz çok önemlidir.

KnightLobby olarak KO geliştiricilerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Daha fazla kaynak ve rehbere ulaşmak için KnightLobby ziyaret edebilirsiniz.

Sql Database Installation Import Export Illustrated Guide (Step by Step for Beginners)

KnightLobby provides a detailed explanation of essential topics like SQL Database operations for Knight Online Private Server developers. This guide will teach you how to perform both database import and export operations in a step-by-step, illustrated manner.

What is SQL?
SQL (Structured Query Language) is a standard language used to manage and query relational databases. In Knight Online servers, character information, items, NPCs, and other data are typically stored in SQL databases. KO developers may need to modify these databases while adjusting server files, adding character systems, or making changes to the emulator.

What is a Database?
Database refers to structured places where data is organized and stored. In Knight Online private servers, Microsoft SQL Server or MySQL are commonly used. All character data, inventory, guild information, map data, etc., are stored in these databases during server operation.

SQL Database Installation (Import) Process
1. Open SQL Server Management Studio (SSMS).
2. Click the Connect button in the top left corner to connect to the server. Enter username and password if required.
3. Right-click on Databases in the left panel and select Restore Database.
4. In the opened window, choose Device from the Source tab and click ... to select your .bak backup file.
5. Specify the destination database name. Update paths if necessary.
6. Go to the Options tab and check the Overwrite all existing option.
7. Press OK to start the process. Wait until completion.

SQL Database Export Process
1. Right-click the database you wish to export in SSMS.
2. Select Tasks > Back Up.
3. Choose Full for Backup type.
4. Select the destination for the backup file in the Destination section. A .bak file will be created.
5. Press OK to begin the backup process.

Special Cases for Knight Online
In Knight Online private servers, multiple databases such as UserDB, CharDB, GameDB are generally used, each serving different purposes:
- UserDB: User login details, accounts.
- CharDB: Character data, inventory, guild info.
- GameDB: NPCs, maps, items, and in-game systems.
Therefore, selecting the correct database during import or export operations is crucial.

KnightLobby aims to assist KO developers. For more resources and guides, visit KnightLobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt