Source yükleme, Hata analizi, Buildleme, Editleme Resimli Anlatım(Başlangıç için adım adım anlatım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 82

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhaba arkadaşlar.

Bildiginiz üzere Knight OnLine server sistemlerinini oluşturan programların sourceleri (kaynak kodları), artık yaygın şekilde paylaşılıyor. Forumumuzun yardım bölümlerine bakarken bu bahsi geçen sourceler hakkında bilgi ögrenmek isteyen arkadaşlarımızla sıkça karşılaşıyoruz.

Bu konumuzda sizlere dilimiz döndügünce, en basit kullanıcıların bile anlayabilecegi şekilde, adım adım anlatım yapmaya gayret ettik.

[/FONT]

Bilgisayarın yapmasını istedigimiz işleri liste haline getirmeye programlama deniliyor. Bu listeyi program diline çeviren örnek programımız Visual Studio dur.

Ayrıca anlatımımızda Visual Studio 2012 Ultimate programından faydalandık, bu programın adım adım nasıl indirilip kuruldugunu anlatan konumuz için linke tıklayınız.

Öncelikle source nedir bunu anlamaya çalışalım.

Kaynak kod (ingilizcede: source code), herhangi bir yazılımın işlenip makina diline çevrilmeden önce, insanların okuyup üzerinde çalışabildiği, programlama diliyle veya Assemblyle yazılmış halinin, bir IDEde açılabilen ya da derlenebilen, üzerinde degişiklikler yapılabilen dosyalarının tümüne denir. Kar amaçlı yazılım geliştiren kuruluşlar ekseriyetle ürünlerinin kaynak kodlarını çeşitli algoritmalar kullanarak gizlerler.

Daha basit bir ifadeyle; bu kaynak kodlar server dosyalarının .exe, .dll, gibi dosyalarının, önceki halleridir. Bu yazdıklarımız, yazılar 'a b c' gibi harflerden oluşuyor, bunları görünce okuyup anlayabiliyoruz degilmi, ama japonca yazılar görünce anlayamıyoruz, işte herkesin anlayabilecegi bir dil vardır, makinelerin anladıgı dilede assembly deniliyor. Bu veriler diskler üzerine kaydedilirken 10111100101001001 gibi yazıldıgından buna binary yada digitde deniliyor.

Konumuzu birbirine baglantılı ve üç aşamalı olarak hazırladık;

>Source dosyaları tanıtımı, açıklama ve yükleme.

>Eksik dosya/hata analizi ve buildleme.

>Basit editleme örnegi.

Resimlerimiz FullHD formatındadır. Ayrıca resimleri barındıran sitenin patlama olasılıgına karşı, konumuzun başında, anlatımda kullanılan resimleri içeren bir indirme linkini bulabilirsiniz. Konumuz 43 adet resim içermektedir, eger resimler arasında kafanız karışırsa rar dosyasını indirerek masaüstünüzde daha rahat çalışabilirsiniz.

Rar şifresi : ko-fox.com dur.

Bu konuyu hazırlamamda yardımlarını esirgemeyen Nikola beye çok teşekkürlerimi sunarım.

Bizlerde sizin gibi birçok konuyu bu forum aracılıgıyla karşılıksız elde ediyoruz, bunun karşılıgı olarakta bu paylaşımı sizlere sunuyoruz. Şimdiye kadar üzerimizde emegi geçen tüm kullanıcı arkadaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Sizlerde konuyu begenirseniz teşekkür edebilir, begenmezseniz asasdasadsa gibi şeyler yazabilirsiniz. Saygılarımla.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.

Knight Online Private Server: Source Yükleme, Hata Analizi, Buildleme ve Editleme - Resimli Adım Adım Rehber

Knight Online özel sunucuları geliştiricileri için kaynak kod yönetimi, derleme süreci ve hata analizi temel becerilerdir. Bu rehberde, source yükleme, hata analizi, buildleme ve editleme süreçlerini resimli olarak adım adım anlatacağız. Bu rehber özellikle başlangıç seviyesindeki geliştiricilere hitap eder ama deneyimli olanlar için de yararlı notlar içerebilir.

1. Gerekli Araçların Kurulumu
Öncelikle, Knight Online source dosyalarını derlemek için gerekli yazılımları yüklemelisiniz. Bunlar genellikle Visual Studio, Git, CMake ve Python gibi araçlardır. Visual Studio Community sürümünü ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Kurulum sırasında 'Desktop development with C++' workload'unu seçmeyi unutmayın.

2. Source Kodlarının İndirilmesi
Source kodlarını güvenilir bir GitHub reposundan veya geliştirici topluluklarından alabilirsiniz. Örneğin üzerinden resmi olmayan ama topluluk tarafından desteklenen versiyonları bulabilirsiniz. Git komutunu kullanarak projeyi yerel bilgisayarınıza klonlayın:

Kod:
git clone https://github.com/kullaniciadi/ko-source.git

3. Proje Dosyalarının Hazırlanması
Source klasörüne girdikten sonra, CMake veya manuel olarak proje dosyalarının oluşturulduğundan emin olun. Bazı durumlarda, bazı .dll dosyaları eksik olabilir; bu durumda build sırasında hata alırsınız. Bu eksiklikleri manuel olarak tamamlamak gerekebilir.

4. Derleme (Build) İşlemi
Visual Studio'da .sln dosyasını açın. Proje ayarlarında Debug veya Release moduna göre derleme yapabilirsiniz. Hatalar genellikle eksik kütüphane referansları veya yanlış yol tanımlamalarından kaynaklanır. Build işlemi sırasında çıkan hataları analiz etmek için Output sekmesini takip edin.

Ortak Hata Türleri ve Çözümleri
- 'file not found' hatası: Eksik header dosyaları nedeniyle oluşur. Gerekli dosyaları ekleyin veya include dizinini güncelleyin.
- Linker hatası: .lib dosyaları eksikse bu hata oluşur. Gerekli kütüphaneleri eklemeyi unutmayın.
- 'LNK2001 unresolved external symbol' hatası: Fonksiyon bildirimi var ama tanımı eksikse bu hata alınır. Tanımı kontrol edin veya eksik dosyayı ekleyin.

5. Edit ve Test Süreci
Derleme başarılı olduktan sonra, source üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin, bir NPC davranışını değiştirmek isterseniz, ilgili fonksiyonu bulup düzenleyebilirsiniz. Her değişiklik sonrası tekrar build işlemi yaparak test edin. Test sunucusunda çalıştırmadan önce debug modunda derleme yapmanız önerilir.

6. Editör Kullanımı ve Resimli Açıklama
Kaynak kodları düzenlemek için Visual Studio Code, Notepad++, veya Visual Studio IDE kullanabilirsiniz. Örneğin, 'GameServer.cpp' dosyasında bir fonksiyonu açtığınızda, hata ayıklama (debug) noktası koyarak çalıştırma sırasını takip edebilirsiniz. Bu işlem, hata analizinde oldukça faydalıdır. Kodda değişiklik yaparken, fonksiyon adlarını ve veri tiplerini dikkatlice inceleyin.

Sonuç
Knight Online source kodları üzerinde çalışmak, hem teknik hem de oyun bilgisi gerektiren bir süreçtir. Bu rehber sayesinde source yükleme, buildleme ve hata analizi gibi temel adımları öğrenmiş oldunuz. Geliştirme sürecinde bol bol deneme yaparak ve topluluk forumlarına girerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve rehber için KnightLobby sitesini takip edin.

Knight Online Private Server: Source Upload, Error Analysis, Building, and Editing - Illustrated Step-by-Step Guide

For developers working on Knight Online private servers, managing source code, building processes, and error analysis are fundamental skills. In this guide, we'll explain step by step how to perform source uploading, error analysis, building, and editing with illustrated examples. This guide is aimed at beginners but also includes useful notes for experienced developers.

1. Installing Required Tools
First, you need to install the required software to compile Knight Online source files. These usually include Visual Studio, Git, CMake, and Python. You can download Visual Studio Community version for free. During installation, don't forget to select the 'Desktop development with C++' workload.

2. Downloading the Source Code
You can obtain source codes from a reliable GitHub repository or developer communities. For example, you can find unofficial but community-supported versions on . Clone the project to your local machine using git command:

Kod:
git clone https://github.com/username/ko-source.git

3. Preparing Project Files
After entering the source folder, ensure that project files are created manually or via CMake. Sometimes some .dll files may be missing, causing errors during the build process. In such cases, you may need to manually fill these gaps.

4. Building Process
Open the .sln file in Visual Studio. You can build according to Debug or Release mode settings. Errors generally arise from missing library references or incorrect path definitions. Follow the Output tab during the build process to analyze errors.

Common Error Types and Solutions
- 'file not found' error: Occurs due to missing header files. Add the necessary files or update the include directory.
- Linker error: Occurs if .lib files are missing. Don’t forget to add the necessary libraries.
- 'LNK2001 unresolved external symbol': Happens when a function is declared but not defined. Check its definition or add the missing file.

5. Editing and Testing Process
After successful compilation, you can make changes to the source. For example, if you want to change an NPC behavior, locate and modify the relevant function. After each modification, rebuild and test. It’s recommended to build in debug mode before running on the test server.

6. Editor Usage and Illustrated Explanation
To edit source codes, you can use Visual Studio Code, Notepad++, or Visual Studio IDE. For instance, when opening a function in 'GameServer.cpp', you can set a breakpoint to follow execution flow, which is very helpful in error analysis. While editing code, carefully examine function names and data types.

Conclusion
Working on Knight Online source code requires both technical and game knowledge. With this guide, you have learned basic steps like source uploading, building, and error analysis. You can gain more knowledge by experimenting frequently and participating in community forums. For more guides and information, visit KnightLobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt