SOACS Win7 ve Win8'de Çalıştırmak [KO-Fox'a Özel Anlatım]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 44

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhabalar..

Bugüne kadar birçok kez yeni işletim sistemleri yüzünden oyuna giremeyenler oldu. Soacs version güncellemesi yapmadığı için oyuna giremiyorduk.

Bu sorunların alternatif çözümlerini araştırdım, üzerinde çalıştım ve bir konu altında çoğu kişi bilse bile bilmeyenleri de düşünerek toplamak istedim.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.

HATIRLATMA/UYARI! :

Soacs, Windows 8 için henüz güncelleme yapmadığından yukarıdaki çözümler derdinize derman olamayabilir fakat denemenizde büyük fayda vardır.
SOACS Win7 ve Win8'de Çalıştırmak [KO-Fox'a Özel Anlatım]

Knight Online özel sunucularında (pserver) geliştirme yaparken bazı emülatörler veya sunucu yapıları eski sistemlerle uyum sorunları yaşatabilir. Bu makalede, SOACS adlı sunucu emülatörünü Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinde çalıştırma konusunda adım adım bir rehber sunacağız. Bu rehber özellikle KO-Fox geliştiricileri için özel olarak hazırlanmıştır.

SOACS Nedir?
SOACS, Knight Online özel sunucuları için geliştirilmiş bir sunucu emülatörüdür. Özellikle USKO tabanlı sunucularda yaygın şekilde kullanılır. Ancak bazı durumlarda modern sistemlerle uyum sorunları yaşanabilir. Özellikle Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, emülatörün doğru çalışması için bazı sistem ayarlarını değiştirmek zorunda kalabilir.

Gerekli Hazırlıklar
Öncelikle, SOACS dosyalarınızın tamamının mevcut olduğundan emin olun. Bu dosyalar arasında server.exe, world.exe gibi temel dosyalar yer almalıdır. Ayrıca, client tarafında uyumlu bir KnightOnLine.exe sürümüne sahip olmanız gerekir. Bu dosyalar genellikle ko server files veya ko emulator paketleriyle birlikte gelir.

Windows 7 ve Windows 8 Uyum Ayarları
1. Uyumluluk Modunu Ayarlamak:
SOACS sunucusunu çalıştırmadan önce, server.exe ve world.exe dosyaları için uyumluluk modunu ayarlamak önemlidir. Windows 7 veya Windows 8 moduna getirilmesi gerekebilir.
- Dosya üzerinde sağ tıklayın.
- Özellikler > Uyumluluk sekmesine gidin.
- 'Programı bu uyumluluk modunda çalıştır' seçeneğini işaretleyin.
- Windows 7 veya Windows 8 seçin.

2. Yönetici Olarak Çalıştırma:
SOACS emülatörünün tüm fonksiyonlarının doğru çalışması için yönetici izniyle başlatılması önerilir. Özellikle network ayarları ve port yönlendirmeleri bu şekilde daha sağlıklı çalışır.

3. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarları:
Windows güvenlik duvarı veya antivirüs programları, server.exe ve world.exe gibi dosyaları tehlikeli görebilir. Bu yüzden bu dosyaları güvenli listeye eklemek önemlidir.

Sunucu Yapılandırması
config.txt dosyasında, port numaraları ve IP ayarlarının doğru girildiğinden emin olun. Özellikle zone server ve game server bağlantılarında hata yaşamamak için localhost veya özel IP adreslerinizle yapılandırmayı güncelleyin. Eğer client tarafında da değişiklik yapıldıysa, server IP ayarıyla uyumlu olduğundan emin olun.

Hata Ayıklama ve Test
Sunucuyu başlatıp, client üzerinden bağlanmayı deneyin. Herhangi bir bağlantı hatası yaşıyorsanız, log dosyalarını kontrol edin. Genellikle port engeli, IP uyumsuzluğu veya dosya eksikliği gibi nedenlerle bağlantı sağlanamaz. Eğer client tarafında KnightOnLine.exe ile bağlantı sağlanamıyorsa, myko veya usko yapılandırmalarında da IP ve port ayarlarını gözden geçirin.

Sonuç
SOACS emülatörünü Windows 7 ve Windows 8 sistemlerinde çalıştırmak için uyumluluk modu, yönetici izinleri ve güvenlik duvarı ayarlarının doğru yapılandırılması yeterlidir. Bu rehber sayesinde KO-Fox tabanlı özel sunucularınızı sorunsuz şekilde çalıştırabilirsiniz. Daha fazla destek ve özel sunucu dosyaları için Knight Lobby sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Running SOACS on Win7 and Win8 [KO-Fox Exclusive Guide]

While developing Knight Online private servers, certain emulators or server structures may have compatibility issues with older systems. In this article, we will provide a step-by-step guide for running the SOACS emulator on Windows 7 and Windows 8 operating systems. This guide has been specifically prepared for KO-Fox developers.

What is SOACS?
SOACS is a server emulator developed for Knight Online private servers. It is widely used especially in USKO-based servers. However, in some cases, compatibility issues may arise with modern systems. Particularly, users of Windows 7 and Windows 8 may need to adjust system settings for the emulator to run properly.

Prerequisites
Firstly, ensure that all SOACS files are present. These include core files such as server.exe and world.exe. Additionally, you should have a compatible KnightOnLine.exe version on the client side. These files usually come with ko server files or ko emulator packages.

Compatibility Settings for Windows 7 and Windows 8
1. Setting Compatibility Mode:
Before running the SOACS server, setting compatibility mode for server.exe and world.exe files is essential. They may need to be set to Windows 7 or Windows 8 mode.
- Right-click the file.
- Go to Properties > Compatibility tab.
- Check 'Run this program in compatibility mode'.
- Select Windows 7 or Windows 8.

2. Run As Administrator:
It is recommended to start the SOACS emulator with administrator privileges for all functions to work correctly. Network configurations and port forwarding work more reliably this way.

3. Firewall and Antivirus Settings:
Windows firewall or antivirus programs may flag server.exe and world.exe files as threats. Therefore, adding these files to the trusted list is important.

Server Configuration
Ensure that port numbers and IP settings are correctly entered in the config.txt file. Update the configuration with localhost or your custom IP addresses to avoid connection errors between zone server and game server. If modifications were made on the client side, ensure they match the server IP settings.

Debugging and Testing
Start the server and attempt to connect from the client side. If you encounter any connection errors, check the log files. Generally, connection failures occur due to port blocking, IP mismatches, or missing files. If connection fails via KnightOnLine.exe on the client side, review IP and port settings in myko or usko configurations.

Conclusion
To run the SOACS emulator on Windows 7 and Windows 8 systems, properly configuring compatibility mode, admin rights, and firewall settings is sufficient. With this guide, you can smoothly operate your KO-Fox-based private servers. For further support and private server files, visit Knight Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)