Pus Ekleme Ve Oyun Dosyalarını Pus'a Yönlendirme Resimli Anlatım (Başlangıç için adım adım anlatım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 112

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhaba arkadaşlar.

Bildiginiz üzere Knight OnLine sistemlerinden biride Power Up Store (pus) dur, oyun içerisinde birçok tür itemi ekleyip kullanıcılara ücretli veya ücretsiz şekilde item aktarımının en kolay yoludur. Forumumuzun yardım bölümlerine bakarken pus hakkında bilgi ögrenmek isteyen arkadaşlarımızla sıkça karşılaşıyoruz. [/FONT]Bu başlıgımız altında başlangıç seviyesi ve yeni geliştirme aşamasındaki kullanıcılarımız için;

>Pus yükleme

>Oyun dosyalarını pus a yönlendirme

Konularının nasıl yapıldıgını adım adım ögrenecegiz.

Sizlere dilimiz döndügünce, en basit kullanıcıların bile anlayabilecegi şekilde, adım adım anlatım yapmaya gayret ettik. Ancak konumuz bilgisayar bilgisi (hex editör için) gerektirmektedir.

Ayrıca anlatımımızda AppServer programından faydalandık, bu programın adım adım nasıl indirilip kuruldugunu anlatan konumuz için linke tıklayınız.

Resimlerimiz FullHD formatındadır. Ayrıca resimleri barındıran sitenin patlama olasılıgına karşı, konumuzun başında, anlatımda kullanılan resimleri içeren bir indirme linkini bulabilirsiniz. Konumuz 21 adet resim içermektedir, eger resimler arasında kafanız karışırsa rar dosyasını indirerek masaüstünüzde daha rahat çalışabilirsiniz.

Rar şifresi : ko-fox.com dur.

Bizlerde sizin gibi birçok konuyu bu forum aracılıgıyla karşılıksız elde ediyoruz, bunun karşılıgı olarakta bu paylaşımı sizlere sunuyoruz. Şimdiye kadar üzerimizde emegi geçen tüm kullanıcı arkadaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Sizlerde konuyu begenirseniz teşekkür edebilir, begenmezseniz asasdasadsa gibi şeyler yazabilirsiniz. Saygılarımla.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.

Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.
Pus Ekleme Ve Oyun Dosyalarını Pus'a Yönlendirme Resimli Anlatım (Başlangıç için adım adım anlatım)

Knight Online Private Server dünyasında oyun sunucularını doğru şekilde yapılandırmak, özellikle PUS (Private Update Server) sistemlerini kurmak, önemli bir adımdır. Bu rehberde, PUS ekleme işlemi ve oyun dosyalarının bu sunucuya nasıl yönlendirileceği konusunda detaylı bir adım adım anlatım sunacağız. Knight Online geliştiricileri ve özel sunucu sahipleri için temel bir rehberdir.

PUS Nedir?
PUS, yani Private Update Server, oyuncuların oyun istemcisi ile özel sunucular arasında bağlantı kurarken kullandıkları güncelleme sunucusudur. Bu sunucu, oyuncuların gerekli dosyaları doğru şekilde indirmesini sağlar. PUS ayarları doğru yapılandırılmazsa, oyuncular oyunu başlatamaz veya güncellemeleri alamaz.

Gerekli Araçlar

- Knight Online Client (KO Client)
- PUS Sunucu Dosyaları
- Zone Server
- Editör (Notepad++, Visual Studio Code vb.)

Adım 1: PUS Sunucusunu Hazırlama

Öncelikle PUS sunucunuzu barındıracak bir alan oluşturmalısınız. Bu alan genellikle bir web sunucusudur. Dosyaları doğru dizinde barındırmalısınız. Örneğin:

Kod:
http://yourdomain.com/pus/

Adım 2: KnightOnLine.exe Ayarları

KnightOnLine.exe dosyası, oyuncuların oyunu başlatmak için kullandığı temel dosyadır. Bu dosyanın PUS adresini doğru okuyabilmesi için bazı ayarlamalar yapılmalıdır. Bu işlem genellikle client edit ile yapılır.

Aşağıdaki dosya yollarını kontrol edin:

- GameGuard\LaunchServer.ini
- System\version.txt

Bu dosyalarda bulunan URL'lerin, sizin PUS adresinizle eşleştiğinden emin olun. Örneğin:

Kod:
UpdateServerURL=http://yourdomain.com/pus/

Adım 3: Dosya Yollarını ve Versiyon Numarasını Belirleme

Oyun, belirli dosyaları belirli yollardan çeker. Bu dosyalar şunlardır:

- item.bin
- mob.bin[/BR][/BR]- npc.bin
- zone files

Bu dosyaların PUS üzerinden doğru şekilde erişilebilir olduğundan emin olun. Versiyon numaraları da doğru ayarlanmalıdır ki oyuncular doğru dosyaları alsın.

Adım 4: Resimli Anlatım

pus-setup-guide-step1.jpg

Yukarıdaki örnekte, LaunchServer.ini dosyasında PUS adresi gösterilmektedir. Bu dosyayı açtığınızda, UpdateServerURL kısmını kendinize göre düzenleyin.

pus-setup-guide-step2.jpg

Bu resimde, version.txt dosyasında versiyon numarası görülmektedir. Oyuncular bu versiyona göre dosyaları günceller.

Adım 5: Test Etme

Değişikliklerden sonra, bir test hesabı ile oyunu başlatmayı deneyin. Eğer doğru yapılandırıldıysa, oyun otomatik olarak PUS'tan gerekli dosyaları çekecek ve giriş yapmanıza izin verecektir.

Her şey doğruysa, oyuncular artık özel sunucunuza bağlanabileceklerdir. Eğer hata alınırsa, log dosyalarını kontrol edin ve eksikleri tamamlayın.

Sonuç

PUS ayarlaması, Knight Online Private Server kurulumlarında hayati öneme sahiptir. Bu rehber sayesinde, yeni başlayanlar bile kolayca PUS sistemini doğru şekilde yapılandırabilir. Daha fazla bilgi ve destek için KnightLobby sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adding PUS and Redirecting Game Files to PUS - Illustrated Guide (Step-by-step for beginners)

Knight Online Private Server world, configuring game servers correctly, especially setting up PUS (Private Update Server), is a crucial step. In this guide, we provide a detailed step-by-step tutorial on how to add PUS and redirect game files to this server. This guide serves as a fundamental resource for KO developers and private server owners.

What is PUS?
PUS, or Private Update Server, is the update server used by players to connect their game client with private servers. It ensures that players download necessary files correctly. If PUS settings are not configured properly, players may not launch the game or receive updates.

Required Tools

- Knight Online Client (KO Client)
- PUS Server Files
- Zone Server
- Editor (Notepad++, Visual Studio Code, etc.)

Step 1: Prepare the PUS Server

Firstly, you need to set up a location to host your PUS server. This location is typically a web server. Ensure that files are hosted under the correct directory. For example:

Kod:
http://yourdomain.com/pus/

Step 2: Configure KnightOnLine.exe

The KnightOnLine.exe file is the main executable used by players to start the game. To ensure it reads the PUS address correctly, certain adjustments must be made. This process is often done through client editing.

Check the following file paths:

- GameGuard\LaunchServer.ini
- System\version.txt

Ensure the URLs in these files match your PUS address. Example:

Kod:
UpdateServerURL=http://yourdomain.com/pus/

Step 3: Define File Paths and Version Numbers

The game fetches specific files from specific paths. These files include:

- item.bin
- mob.bin[/BR][/BR]- npc.bin
- zone files

Ensure these files are accessible via PUS and that version numbers are correctly set so players receive the right files.

Step 4: Illustrated Guide

pus-setup-guide-step1.jpg

In the above example, the PUS address is shown in the LaunchServer.ini file. When you open this file, adjust the UpdateServerURL part according to your setup.

pus-setup-guide-step2.jpg

This image shows the version number inside the version.txt file. Players will update their files based on this version.

Step 5: Testing

After making changes, try launching the game with a test account. If configured correctly, the game will automatically pull required files from the PUS and allow login.

If everything works, players will be able to connect to your private server. If errors occur, check the log files and fix any missing parts.

Conclusion

PUS configuration is vital in Knight Online Private Server setups. With this guide, even beginners can configure the PUS system correctly. For more information and support, visit KnightLobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt