İzmir'de Elektrik Kesintisi Alarmı: 30 Temmuz'da Gediz'de Yaşanacak Kesintiler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 184

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder

İzmir'de Elektrik Kesintisi Alarmı: 30 Temmuz'da Gediz'de Yaşanacak Kesintiler​

Dikkat! İzmir'de Elektrik Kesintisi Uyarısı: İzmir'de yaşayan vatandaşlarımızın dikkatine! 30 Temmuz tarihinde Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından planlı elektrik kesintileri uygulanacaktır. Kesintilerden etkilenecek bölgeler ve saat aralıkları hakkında detaylı bilgilere ulaşarak önleminizi almanız önemlidir. Elektrik kesintisi süresince mağduriyet yaşamamak adına, cihazlarınızı şarj etmeyi ve gerekli tedbirleri almayı unutmayınız.

Elektrik Kesintilerinin Nedeni ve Kapsamı​

Elektrik kesintileri, şebeke bakım çalışmaları, yeni bağlantı işlemleri veya arıza giderme gibi çeşitli nedenlerle meydana gelebilir. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., kesintileri en aza indirmek ve vatandaşların günlük yaşamını en az seviyede etkilemek için titizlikle planlama yapmaktadır. Ancak, bazı durumlarda kesintiler kaçınılmaz hale gelebilir. Bu nedenle, planlı kesintiler önceden duyurulur ve vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanır. 30 Temmuz'da İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerinin nedeni, şebeke üzerindeki planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarıdır. Bu çalışmalar, elektrik şebekesinin daha güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

30 Temmuz İzmir Elektrik Kesintisi: İlçe ve Mahalle Bazında Detaylı Bilgiler​

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., 30 Temmuz tarihindeki planlı elektrik kesintileriyle ilgili detaylı bilgileri yayınladı. Kesintilerden etkilenecek ilçeler ve mahalleler aşağıda listelenmiştir. Lütfen, listedeki bilgileri dikkatlice inceleyerek, kendi bölgenizin kesintiden etkilenip etkilenmediğini kontrol ediniz.
  • Aliağa: Bazı mahallelerde belirli saat aralıklarında kesintiler yaşanacaktır.
  • Bayındır: Şebeke bakım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacaktır.
  • Bayraklı: Yeni bağlantı işlemleri sebebiyle kısa süreli kesintiler meydana gelebilir.
  • Bornova: Arıza giderme çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanması beklenmektedir.
  • Buca: Şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında elektrik kesintileri planlanmıştır.
  • Çeşme: Belirli bölgelerde planlı bakım çalışmaları nedeniyle kesintiler olacaktır.
  • Çiğli: Yeni trafo kurulumu nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi uygulanacaktır.
  • Gaziemir: Şebeke yenileme çalışmaları kapsamında planlı kesintiler yaşanabilir.
  • Karabağlar: Arıza onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi beklenmektedir.
  • Karşıyaka: Planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kesintiler yaşanacaktır.
  • Kemalpaşa: Şebeke bakım ve iyileştirme çalışmaları sebebiyle elektrik kesintisi uygulanacaktır.
  • Konak: Yeni bağlantı çalışmaları nedeniyle kısa süreli kesintiler meydana gelebilir.
  • Menderes: Şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında elektrik kesintileri planlanmıştır.
  • Menemen: Planlı bakım çalışmaları nedeniyle kesintiler olacaktır.
  • Narlıdere: Yeni trafo kurulumu nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi uygulanacaktır.
  • Ödemiş: Şebeke yenileme çalışmaları kapsamında planlı kesintiler yaşanabilir.
  • Seferihisar: Arıza onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi beklenmektedir.
  • Selçuk: Planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kesintiler yaşanacaktır.
  • Torbalı: Şebeke bakım ve iyileştirme çalışmaları sebebiyle elektrik kesintisi uygulanacaktır.
  • Urla: Yeni bağlantı çalışmaları nedeniyle kısa süreli kesintiler meydana gelebilir.

Kesinti Süreleri ve Etkilenecek Bölgeler​

Önemli Not: Yukarıdaki liste, genel bir bilgilendirme amaçlıdır. Kesintilerin tam saatleri ve etkilenecek bölgeler, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında daha detaylı olarak belirtilmiştir. Lütfen, güncel ve kesin bilgilere ulaşmak için bu kaynakları kontrol ediniz.

Elektrik Kesintisi Öncesinde Alınması Gereken Önlemler​

Elektrik kesintileri, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Ancak, önceden alınacak bazı önlemlerle bu etkiler en aza indirilebilir. İşte, elektrik kesintisi öncesinde alabileceğiniz bazı önlemler:
  • Cihazlarınızı Şarj Edin: Cep telefonlarınızı, dizüstü bilgisayarlarınızı ve diğer elektronik cihazlarınızı şarj ederek, kesinti süresince iletişimde kalmanızı sağlayın.
  • Aydınlatma Hazırlığı: El feneri, mum veya şarjlı lamba gibi alternatif aydınlatma araçlarını hazır bulundurun.
  • Yiyecek ve İçecek Stoklayın: Buzdolabınızdaki yiyeceklerin bozulmasını önlemek için, buz aküsü veya kuru buz kullanabilirsiniz. Ayrıca, uzun süre dayanabilen yiyecek ve içecekler bulundurun.
  • Su Depolayın: Elektrik kesintisi su pompasını etkileyebilir. Bu nedenle, içme suyu ve diğer ihtiyaçlarınız için yeterli miktarda su depolayın.
  • Hassas Cihazları Koruyun: Ani voltaj değişimlerine karşı hassas olan elektronik cihazlarınızı (televizyon, bilgisayar vb.) prizden çekin.
  • Jeneratör Hazırlığı: Eğer imkanınız varsa, jeneratörünüzü hazır bulundurun ve yakıtını kontrol edin.
  • Asansör Kullanımına Dikkat: Elektrik kesintisi sırasında asansörde mahsur kalmamak için, asansörü kullanmaktan kaçının.
  • Komşularınızla İletişim Kurun: Özellikle yaşlı veya yardıma muhtaç komşularınızla iletişime geçerek, onların da gerekli önlemleri almasına yardımcı olun.

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. İletişim Kanalları​

Elektrik kesintileriyle ilgili daha fazla bilgi almak, arıza bildiriminde bulunmak veya diğer sorularınızı sormak için Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.
  • Çağrı Merkezi: 7/24 hizmet veren çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz.
  • İnternet Sitesi: Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin resmi internet sitesini ziyaret ederek, güncel duyuruları ve kesinti programlarını takip edebilirsiniz.
  • Sosyal Medya: Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sosyal medya hesaplarını takip ederek, anlık bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Mobil Uygulama: Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin mobil uygulamasını indirerek, kesinti bilgilerine ve diğer hizmetlere kolayca erişebilirsiniz.

Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılması Gerekenler​

Elektrik kesintisi başladığında, aşağıdaki adımları izleyerek güvenliğinizi sağlayabilir ve olası sorunları en aza indirebilirsiniz:
  • Sakin Olun: Panik yapmadan, durumu değerlendirin ve gerekli önlemleri alın.
  • Elektrikli Cihazları Kapatın: Elektrik geldiğinde ani voltaj yükselmesi nedeniyle cihazlarınızın zarar görmesini önlemek için, tüm elektrikli cihazları kapatın.
  • Aydınlatma Kullanın: El feneri, mum veya şarjlı lamba gibi alternatif aydınlatma kaynaklarını kullanarak, güvenli bir şekilde hareket edin.
  • Buzdolabı ve Derin Dondurucuyu Kapalı Tutun: Buzdolabı ve derin dondurucunun kapısını mümkün olduğunca az açarak, içindeki yiyeceklerin daha uzun süre soğuk kalmasını sağlayın.
  • Asansör Kullanmayın: Elektrik kesintisi sırasında asansörde mahsur kalabilirsiniz. Bu nedenle, asansörü kullanmaktan kaçının ve merdivenleri kullanın.
  • Sigortaları Kontrol Edin: Elektrik geldiğinde sigortalarınızın atıp atmadığını kontrol edin. Eğer sigorta atmışsa, sigortayı değiştirmeden önce tüm elektrikli cihazların kapalı olduğundan emin olun.
  • Komşularınızla İletişim Kurun: Özellikle yaşlı veya yardıma muhtaç komşularınızla iletişime geçerek, onların güvende olduğundan emin olun ve yardıma ihtiyaçları olup olmadığını kontrol edin.

Kesinti Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler​

Elektrik kesintisi sona erdiğinde, aşağıdaki adımları izleyerek güvenliğinizi sağlayabilir ve cihazlarınızın zarar görmesini önleyebilirsiniz:
  • Elektrikli Cihazları Kontrollü Açın: Elektrik geldikten sonra, cihazlarınızı bir anda açmak yerine, belirli aralıklarla ve kontrollü bir şekilde açın. Bu, ani voltaj yükselmesinin cihazlarınıza zarar vermesini önleyecektir.
  • Sigortaları Kontrol Edin: Elektrik geldikten sonra sigortalarınızın atıp atmadığını kontrol edin. Eğer sigorta atmışsa, sigortayı değiştirmeden önce tüm elektrikli cihazların kapalı olduğundan emin olun.
  • Buzdolabı ve Derin Dondurucuyu Kontrol Edin: Buzdolabı ve derin dondurucunuzdaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Eğer yiyecekler çözülmüş ve uzun süre sıcakta kalmışsa, bunları tüketmeyin.
  • Su Tesisatını Kontrol Edin: Elektrik kesintisi nedeniyle su pompanız çalışmamış olabilir. Elektrik geldikten sonra su tesisatınızı kontrol edin ve herhangi bir sorun olup olmadığını tespit edin.
  • Arıza Bildiriminde Bulunun: Eğer elektrik kesintisi sonrasında hala elektrik alamıyorsanız veya şebekede herhangi bir anormallik fark ederseniz, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye arıza bildiriminde bulunun.

Vatandaşların Dikkatine: Elektrik Kesintileri Hakkında Bilgilendirme​

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., elektrik kesintilerini en aza indirmek ve vatandaşların günlük yaşamını en az seviyede etkilemek için sürekli olarak çalışmaktadır. Ancak, bazı durumlarda planlı veya plansız kesintiler yaşanabilmektedir. Bu tür durumlarda, vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek için, kesintiler hakkında önceden bilgilendirme yapılmakta ve kesinti süresince gerekli önlemler alınmaktadır.Önemli Hatırlatma: Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., planlı elektrik kesintileriyle ilgili bilgileri resmi internet sitesi, sosyal medya hesapları ve çağrı merkezi aracılığıyla duyurmaktadır. Lütfen, güncel ve kesin bilgilere ulaşmak için bu kaynakları takip ediniz. Ayrıca, elektrik kesintisi sırasında veya sonrasında herhangi bir sorun yaşarsanız, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin iletişim kanallarını kullanarak yardım isteyebilirsiniz.
Unutmayınız ki, elektrik kesintileri sırasında sabırlı olmak ve gerekli önlemleri almak, hem sizin hem de çevrenizdeki insanların güvenliği için önemlidir. İzmir'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza, 30 Temmuz'da yaşanacak elektrik kesintileriyle ilgili gerekli önlemleri alarak, sorunsuz bir gün geçirmelerini dileriz.​

Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)