İstanbul'da Elektrik Kesintisi Alarmı: 27 Haziran'da Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 129

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder

İstanbul'da Elektrik Kesintisi Alarmı: 27 Haziran'da Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek?​

İstanbul'da yaşayan vatandaşların merakla beklediği elektrik kesintisi bilgileri sonunda açıklandı. 27 Haziran tarihinde İstanbul'un çeşitli ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yaşanacak. Bu kesintiler, şehrin elektrik altyapısında gerçekleştirilecek bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle zorunlu olarak yapılacak. Kesintilerden etkilenecek ilçeler ve mahalleler belirlenmiş olup, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına önceden bilgilendirme yapılması büyük önem taşıyor. İşte 27 Haziran'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ve kesinti saatleri ile ilgili detaylı bilgiler.

Elektrik Kesintilerinin Nedenleri ve Etkileri​

Elektrik kesintileri, modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan elektriğin sürekliliğini sekteye uğratan önemli bir sorun teşkil etmektedir. Bu kesintilerin nedenleri çeşitli olmakla birlikte, en sık karşılaşılan sebepler arasında elektrik altyapısındaki arızalar, bakım ve onarım çalışmaları, hava koşulları ve plansız müdahaleler yer almaktadır. Elektrik dağıtım şirketleri, enerji arzının güvenilirliğini sağlamak ve kesintileri en aza indirmek için sürekli olarak altyapılarını güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarına devam etmektedir.
Bakım ve onarım çalışmaları, elektrik kesintilerinin en önemli nedenlerinden biridir. Elektrik dağıtım şebekeleri, trafo merkezleri, kablolar ve diğer ekipmanların düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımının yapılması, sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir. Bu çalışmalar sırasında, güvenliği sağlamak ve arızaları önlemek amacıyla belirli bölgelerde elektrik kesintileri uygulanabilmektedir.
Hava koşulları da elektrik kesintilerine yol açabilen önemli bir faktördür. Özellikle şiddetli fırtınalar, yoğun kar yağışı ve aşırı sıcaklar, elektrik hatlarına zarar vererek kesintilere neden olabilmektedir. Fırtınalar, ağaç dallarının koparak elektrik hatlarına düşmesine ve hatların kopmasına yol açabilirken, yoğun kar yağışı hatların ağırlığına dayanamayarak kopmasına neden olabilir. Aşırı sıcaklar ise trafo merkezlerindeki ekipmanların aşırı ısınmasına ve arızalanmasına yol açabilir.
Plansız müdahaleler de elektrik kesintilerine neden olabilmektedir. İnşaat çalışmaları sırasında elektrik kablolarının yanlışlıkla kesilmesi, kaçak elektrik kullanımı ve yetkisiz kişilerin elektrik şebekesine müdahalesi gibi durumlar, elektrik kesintilerine yol açabilmektedir. Bu tür durumların önüne geçmek için bilinçlendirme çalışmaları yapılması ve yetkisiz müdahalelerin engellenmesi büyük önem taşımaktadır.
Elektrik kesintileri, günlük yaşamı ve iş faaliyetlerini olumsuz etkileyebilmektedir. Evlerde aydınlatma, ısıtma, soğutma ve elektronik cihazların kullanımı aksarken, iş yerlerinde üretim, hizmet ve iletişim faaliyetleri durma noktasına gelebilir. Özellikle hastaneler, okullar ve kamu hizmeti veren kuruluşlar gibi kritik öneme sahip yerlerde elektrik kesintileri, ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

27 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Yaşanacak İlçeler​

İstanbul'da 27 Haziran tarihinde planlı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler şunlardır:
  • Adalar
  • Arnavutköy
  • Ataşehir
  • Avcılar
  • Bağcılar
  • Bahçelievler
  • Bakırköy
  • Başakşehir
  • Bayrampaşa
  • Beşiktaş
  • Beykoz
  • Beylikdüzü
  • Beyoğlu
  • Büyükçekmece
  • Çatalca
  • Çekmeköy
  • Esenler
  • Esenyurt
  • Eyüpsultan
  • Fatih
  • Gaziosmanpaşa
  • Güngören
  • Kadıköy
  • Kağıthane
  • Kartal
  • Küçükçekmece
  • Maltepe
  • Pendik
  • Sancaktepe
  • Sarıyer
  • Silivri
  • Sultanbeyli
  • Sultangazi
  • Şile
  • Şişli
  • Tuzla
  • Ümraniye
  • Üsküdar

Uyarı: Yukarıda belirtilen ilçelerde elektrik kesintileri farklı saat aralıklarında ve farklı mahallelerde gerçekleşecektir. Kesintilerin tam saatleri ve etkilenecek mahalleler hakkında detaylı bilgi almak için ilgili elektrik dağıtım şirketinin web sitesini ziyaret etmeniz veya çağrı merkezini aramanız gerekmektedir.

Elektrik Kesintilerine Karşı Alınabilecek Önlemler​

Elektrik kesintileri, beklenmedik bir anda meydana gelebileceği için hazırlıklı olmak ve gerekli önlemleri almak önemlidir. İşte elektrik kesintilerine karşı alınabilecek bazı önlemler:
  • Acil Durum Kiti Hazırlayın: İçerisinde el feneri, pil, ilk yardım malzemeleri, su, konserve yiyecekler ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunan bir acil durum kiti hazırlayın. Bu kit, elektrik kesintisi sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz temel malzemeleri içerdiği için önemlidir.
  • Elektronik Cihazları Koruyun: Elektrik kesintisi sırasında elektronik cihazlarınızın zarar görmesini önlemek için prizden çekin. Ani voltaj dalgalanmaları, cihazlarınıza zarar verebilir. Kesinti sona erdikten sonra cihazlarınızı tekrar prize takmadan önce birkaç dakika bekleyin.
  • Buzdolabı ve Derin Dondurucunun Kapağını Kapalı Tutun: Elektrik kesintisi sırasında buzdolabı ve derin dondurucunun kapağını mümkün olduğunca kapalı tutun. Bu sayede içindeki yiyeceklerin daha uzun süre soğuk kalmasını sağlayabilirsiniz. Buzdolabı, kapısı açılmadığı takdirde yiyecekleri yaklaşık 4 saat, derin dondurucu ise 24-48 saat boyunca güvenli bir şekilde saklayabilir.
  • Alternatif Isıtma ve Aydınlatma Yöntemleri Bulun: Elektrik kesintisi sırasında ısınmak veya aydınlanmak için alternatif yöntemler düşünün. Mum, gaz lambası, kamp ocağı veya odun sobası gibi alternatif ısıtma ve aydınlatma araçları kullanabilirsiniz. Ancak bu araçları kullanırken yangın güvenliğine dikkat etmeyi unutmayın.
  • Komşularınızla İletişimde Kalın: Elektrik kesintisi sırasında komşularınızla iletişimde kalın ve birbirinize destek olun. Özellikle yaşlı veya yardıma ihtiyacı olan komşularınıza yardım etmeyi unutmayın.
  • Elektrik Şirketinin Bilgilerini Edinin: Elektrik dağıtım şirketinin iletişim bilgilerini (telefon numarası, web sitesi adresi) öğrenin ve kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde saklayın. Elektrik kesintisi durumunda şirketi arayarak bilgi alabilir ve arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Elektrik Kesintisi Sonrası Yapılması Gerekenler​

Elektrik kesintisi sona erdikten sonra da dikkatli olmak ve bazı önlemler almak önemlidir. İşte elektrik kesintisi sonrası yapılması gerekenler:
  • Cihazları Kontrol Edin: Elektrik geldikten sonra cihazlarınızı kontrol edin. Eğer herhangi bir cihazda sorun fark ederseniz, kullanmayın ve yetkili servise başvurun.
  • Buzdolabı ve Derin Dondurucudaki Yiyecekleri Kontrol Edin: Buzdolabı ve derin dondurucudaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Eğer yiyecekler çözülmüş veya kötü kokuyorsa, tüketmeyin.
  • Su Isıtıcısını Kontrol Edin: Elektrik kesintisi sırasında su ısıtıcısı çalışıyorsa, elektrik geldikten sonra suyun sıcaklığını kontrol edin. Eğer su çok sıcaksa, yanıklara karşı dikkatli olun.
  • Elektrik Tesisatını Kontrol Edin: Elektrik kesintisi sırasında veya sonrasında evinizdeki elektrik tesisatında herhangi bir sorun fark ederseniz (kıvılcım, duman, yanık kokusu vb.), derhal elektrikleri kesin ve yetkili bir elektrikçiye başvurun.

İstanbul'da Elektrik Dağıtım Şirketleri​

İstanbul'da elektrik dağıtım hizmetleri, iki farklı şirket tarafından yürütülmektedir:
  • Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ): Avrupa Yakası'ndaki ilçelerde elektrik dağıtım hizmetlerini yürütmektedir.
  • İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ): Anadolu Yakası'ndaki ilçelerde elektrik dağıtım hizmetlerini yürütmektedir.

Elektrik kesintileri ile ilgili detaylı bilgi almak, arıza kaydı oluşturmak veya diğer konularda destek almak için ilgili şirketin web sitesini ziyaret edebilir veya çağrı merkezini arayabilirsiniz.
Elektrik kesintileri, modern yaşamın kaçınılmaz bir parçası olsa da, gerekli önlemleri alarak ve bilinçli davranarak bu kesintilerin etkilerini en aza indirebiliriz. 27 Haziran'da İstanbul'da yaşanacak elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmak, günlük yaşamın aksamamasını sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır.
Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt