GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunları Coşkuyla Keplerini Fırlattı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2023-2024 akademik yılı mezunlarını görkemli bir törenle uğurladı. Fakülte bahçesinde düzenlenen tören, öğrencilerin ve ailelerinin heyecanına sahne oldu. Uzun ve zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan genç sanatçılar, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.Mezuniyet Törenine Yoğun Katılım
Törene, GAÜN Rektörü başta olmak üzere, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı. Katılımcılar, genç mezunların bu özel gününde onlara destek olmak ve sevinçlerini paylaşmak için bir araya geldiler. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, fakülte birincisi öğrenci, mezuniyet konuşmasını yaparak duygularını dile getirdi.Fakülte Birincisinin Duygusal Konuşması
Fakülte birincisi olan öğrenci, konuşmasında, eğitim hayatları boyunca kendilerine destek olan ailelerine ve özveriyle ders veren öğretim üyelerine teşekkür etti. Sanatın önemine vurgu yapan öğrenci, mezuniyetin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Gelecekte sanat yoluyla topluma faydalı bireyler olmak istediklerini ifade eden öğrenci, tüm mezun arkadaşlarına başarılar diledi.Dereceye Giren Öğrencilere Ödül Töreni
Mezuniyet töreninde, fakülte genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Rektör ve dekanlar tarafından verilen ödüller, öğrencilerin başarılarını taçlandırdı. Ödül töreninin ardından, tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Belgelerini alan öğrenciler, büyük bir sevinçle aileleriyle kucaklaştılar.Rektörün Mezuniyet Mesajı
GAÜN Rektörü, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanatın toplumun gelişimi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulayan Rektör, genç sanatçıların gelecekte önemli başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti. Öğrencilere, her zaman kendilerine güvenmelerini ve hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye eden Rektör, mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diledi.Bölüm Hocalarının Veda Konuşmaları
Her bölümden öğretim üyeleri, öğrencilerine yönelik veda konuşmaları yaptılar. Konuşmalarda, öğrencilerin eğitim süreçlerindeki gelişimlerine ve başarılarına değinildi. Öğretim üyeleri, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek, her zaman yanlarında olduklarını belirttiler. Duygusal anların yaşandığı veda konuşmaları, öğrencileri ve ailelerini duygulandırdı.Kep Atma Töreni ve Coşkulu Kutlamalar
Törenin en heyecan verici anı, öğrencilerin keplerini havaya fırlattığı an oldu. Gelenekselleşen kep atma töreni, öğrencilerin mezuniyet coşkusunu doruklara taşıdı. Keplerin havada uçuştuğu anlarda, öğrenciler sevinç çığlıkları atarak mezuniyetlerini kutladılar. Kep atma töreninin ardından, öğrenciler ve aileleri, müzik eşliğinde dans ederek eğlendiler.Mezuniyet Sonrası Hedefler
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler, farklı alanlarda kariyer yapmayı hedefliyorlar. Kimileri sanatçı olarak kendi atölyelerini kurmayı planlarken, kimileri de tasarımcı, öğretmen veya akademisyen olarak çalışmayı hedefliyor. Mezunların ortak amacı, sanat yoluyla topluma katkıda bulunmak ve güzel eserler ortaya koymak.Sanatın Toplumsal Rolü
Sanat, toplumların kültürel ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynar. Sanat eserleri, insanların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve dünyayı farklı açılardan görmelerine olanak tanır. Güzel sanatlar eğitimi alan öğrenciler, sanatın bu önemli rolünü içselleştirerek, topluma faydalı bireyler olarak yetişirler.GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Katkıları
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi, bölgedeki sanat eğitimine önemli katkılar sağlamaktadır. Fakülte, nitelikli öğretim kadrosu ve modern atölyeleriyle öğrencilere en iyi eğitimi sunmayı hedeflemektedir. Fakülte bünyesinde düzenlenen sergiler, konferanslar ve çalıştaylar, öğrencilerin ve bölge halkının sanatla buluşmasına olanak tanımaktadır.Ailelerin Gururu ve Sevinci
Mezuniyet töreni, öğrencilerin aileleri için de gurur ve sevinç kaynağı oldu. Aileler, çocuklarının uzun ve zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlamalarından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade ettiler. Çocuklarının gelecekte başarılı birer sanatçı olacağına inandıklarını belirten aileler, onlara her zaman destek olacaklarını söylediler.Mezuniyet Hatırası Fotoğraf Çekimleri
Törenin sonunda, öğrenciler ve aileleri, mezuniyet hatırası olarak fotoğraf çektirdiler. Fakülte bahçesi, mezuniyet coşkusunu yansıtan renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, arkadaşlarıyla ve öğretim üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirerek, bu özel günü ölümsüzleştirdiler.Mezunların Gelecek Umutları
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları, geleceğe umutla bakıyorlar. Sanatın gücüne inanan gençler, yeteneklerini ve bilgilerini kullanarak topluma faydalı olmak istiyorlar. Mezunlar, sanat dünyasında başarılı birer kariyer yapmayı ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmeyi hedefliyorlar.Tören Sonrası Duygusal Anlar
Mezuniyet töreninin ardından, öğrenciler ve aileleri arasında duygusal anlar yaşandı. Vedalaşmalar, sarılmalar ve gözyaşları, mezuniyetin hem sevinçli hem de hüzünlü bir olay olduğunu gösterdi. Öğrenciler, fakülteden ayrılırken, bir yandan mezuniyetin sevincini yaşarken, diğer yandan da okuldan ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadılar.Mezuniyet Yemeği ve Eğlence
Mezuniyet töreninin ardından, öğrenciler ve aileleri için bir mezuniyet yemeği düzenlendi. Yemekte, öğrenciler ve aileleri birlikte sohbet ederek ve eğlenerek mezuniyetlerini kutladılar. Mezuniyet yemeği, öğrencilerin ve ailelerinin unutamayacakları bir anı olarak hafızalara kazındı.Sanatla Dolu Bir Gelecek
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları, sanatla dolu bir geleceğe doğru yelken açıyorlar. Eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve becerilerle, sanat dünyasında önemli başarılara imza atacaklarına inanılıyor. Mezunların, sanatın evrensel dilini kullanarak dünyayı daha güzel bir yer haline getirecekleri umut ediliyor.Mezuniyetiniz kutlu olsun, yolunuz açık olsun!
Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..
knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası