Denizli'de Planlı Elektrik Kesintileri: 28-30 Temmuz Tarihleri Arasında Etkilenecek Bölgeler ve Detaylı Bilgilendirme
Denizli'de yaşayan vatandaşların dikkatine! Şehir genelinde planlı elektrik kesintileri yaşanacak. Bu kesintiler, 28 Temmuz, 29 Temmuz ve 30 Temmuz tarihlerinde belirli bölgelerde elektrik dağıtım şebekelerinde yapılacak olan bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecektir. Kesintilerden etkilenecek bölgeler, saat aralıkları ve kesintilerin nedenleri hakkında detaylı bilgilendirme aşağıda sunulmuştur.Elektrik Kesintilerinin Nedeni
Elektrik dağıtım şirketleri, enerji arzının sürekliliğini ve kalitesini sağlamak amacıyla düzenli olarak bakım ve onarım çalışmaları yapmaktadır. Bu çalışmalar, arızaların önlenmesi, şebekenin güçlendirilmesi ve yeni yatırımların entegrasyonu gibi çeşitli nedenlerle yapılmaktadır. Planlı elektrik kesintileri, bu çalışmaların güvenli ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için zorunlu bir uygulamadır.Etkilenecek Bölgeler ve Kesinti Saatleri
Belirtilen tarihlerde Denizli'nin farklı ilçelerinde ve mahallelerinde elektrik kesintileri yaşanacaktır. Kesintilerden etkilenecek bölgeler ve saat aralıkları aşağıdaki gibidir:- 28 Temmuz Cuma:
- Pamukkale ilçesi: Kuşadası Mahallesi'nin bir kısmı (09:00 - 17:00)
- Merkezefendi ilçesi: Bahçelievler Mahallesi'nin belirli sokakları (10:00 - 16:00)
- Tavas ilçesi: Kızılcabölük Mahallesi'nin tamamı (13:00 - 18:00)
- 29 Temmuz Cumartesi:
- Acıpayam ilçesi: Yeşildere Mahallesi'nin bir bölümü (09:30 - 16:30)
- Çivril ilçesi: Gümüşsu Mahallesi'nin tamamı (11:00 - 17:00)
- Sarayköy ilçesi: Tekke Mahallesi'nin belirli alanları (14:00 - 19:00)
- 30 Temmuz Pazar:
- Honaz ilçesi: Kaklık Mahallesi'nin bir kısmı (10:00 - 18:00)
- Bekilli ilçesi: Üçkuyu Mahallesi'nin tamamı (12:00 - 17:00)
- Buldan ilçesi: Yenicekent Mahallesi'nin belirli sokakları (09:00 - 15:00)
Kesinti Süresince Alınabilecek Önlemler
Planlı elektrik kesintileri sırasında günlük yaşamın aksamaması ve olası mağduriyetlerin en aza indirilmesi için aşağıdaki önlemlerin alınması faydalı olacaktır:- Elektrikle çalışan cihazlarınızı (televizyon, bilgisayar, buzdolabı vb.) kesinti başlamadan önce kapatın ve fişlerini çekin. Bu, enerji geldiğinde yaşanabilecek ani voltaj yükselmelerinden cihazlarınızı koruyacaktır.
- Kesinti süresince kullanacağınız aydınlatma araçlarını (el feneri, mum vb.) hazır bulundurun.
- Buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun kapısını mümkün olduğunca az açarak içindeki yiyeceklerin daha uzun süre soğuk kalmasını sağlayın.
- Elektrik kesintisinden etkilenmemesi gereken tıbbi cihaz kullanan hastaların, kesinti öncesinde gerekli önlemleri alması (yedek güç kaynağı, jeneratör vb.) hayati önem taşımaktadır.
- Asansörde mahsur kalma riskine karşı, kesinti saatlerinde asansör kullanmaktan kaçının.
- Çalışmaların planlanandan erken bitmesi durumunda elektrik enerjisi belirtilen saatten önce verilebileceği için, güvenlik açısından elektrikle çalışan cihazlarınızı daima hazır bulundurun.
Elektrik Dağıtım Şirketinden Açıklama
Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, planlı kesintilerin vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve enerji arzının güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını belirtmişlerdir. Kesintilerden kaynaklanabilecek rahatsızlıklar için özür dileyen yetkililer, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulamışlardır.Açıklama: Elektrik dağıtım şirketi, kesinti süresince abonelerin sorularını yanıtlamak ve bilgi vermek amacıyla çağrı merkezini ve web sitesini aktif tutacaktır. Vatandaşlar, kesintilerle ilgili her türlü soru ve sorunlarını bu kanallar aracılığıyla iletebilirler.Kesinti Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Elektrik kesintisi sona erdikten sonra, cihazlarınızı tekrar kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önemlidir:- Elektrik geldiğinde, ani voltaj yükselmelerine karşı hassas cihazlarınızı (bilgisayar, televizyon vb.) bir süre daha kapalı tutun. Voltajın normal seviyeye geldiğinden emin olduktan sonra cihazlarınızı açabilirsiniz.
- Eğer kesinti sırasında herhangi bir elektrik arızası veya kablo kopması gibi bir durumla karşılaşırsanız, derhal elektrik dağıtım şirketine haber verin ve kesinlikle kendiniz müdahale etmeyin.
- Elektrik kesintisinden sonra buzdolabınızdaki ve derin dondurucunuzdaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Şüpheli gördüğünüz yiyecekleri tüketmeyin.
Alternatif Enerji Kaynakları
Elektrik kesintilerinin sık yaşandığı bölgelerde yaşayan veya kesintilerden önemli ölçüde etkilenen vatandaşlar, alternatif enerji kaynaklarını değerlendirebilirler. Bu kaynaklar, kesinti süresince elektrik ihtiyacını karşılamak ve günlük yaşamın aksamasını önlemek için faydalı olabilir.- Jeneratörler: Benzinli, dizel veya propanla çalışan jeneratörler, elektrik kesintisi sırasında elektrik enerjisi sağlayabilir. Jeneratör seçimi, evin veya iş yerinin enerji ihtiyacına göre yapılmalıdır. Jeneratörlerin kullanımı sırasında güvenlik talimatlarına dikkat etmek önemlidir.
- Güneş Panelleri: Güneş enerjisi, yenilenebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağıdır. Güneş panelleri, güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştürerek ev veya iş yerinin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Güneş paneli sistemleri, bataryalarla birlikte kullanıldığında elektrik kesintilerinde de enerji sağlayabilir.
- UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı): UPS cihazları, elektrik kesintisi anında kısa süreli elektrik enerjisi sağlayarak bilgisayar, modem gibi cihazların kapanmasını önler ve veri kaybını engeller. UPS cihazları, özellikle iş yerleri ve hassas cihazların bulunduğu ortamlarda kullanışlıdır.
Önleyici Bakımın Önemi
Elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi için, elektrik dağıtım şirketlerinin düzenli olarak önleyici bakım çalışmaları yapması büyük önem taşımaktadır. Önleyici bakım, arızaların ortaya çıkmasını engellemek, şebekenin güvenilirliğini artırmak ve enerji arzının sürekliliğini sağlamak için yapılan planlı bakım ve onarım çalışmalarını kapsar.- Trafo bakımı: Trafolar, elektrik enerjisinin dağıtımında önemli bir rol oynar. Trafo bakımı, trafoların düzenli olarak kontrol edilmesi, temizlenmesi, yağ seviyelerinin kontrol edilmesi ve gerekli onarımların yapılması anlamına gelir.
- Kablo kontrolü: Elektrik kabloları, zamanla yıpranabilir, hasar görebilir veya oksitlenebilir. Kablo kontrolü, kabloların düzenli olarak incelenmesi, hasarlı kabloların değiştirilmesi ve bağlantı noktalarının sıkılaştırılması anlamına gelir.
- Direk kontrolü: Elektrik direkleri, hava koşullarına ve diğer dış etkenlere maruz kalabilir. Direk kontrolü, direklerin düzenli olarak incelenmesi, çürümüş veya hasar görmüş direklerin değiştirilmesi anlamına gelir.
- İzolasyon kontrolü: Elektrik kablolarının izolasyonu, elektrik kaçağını önler ve güvenliği sağlar. İzolasyon kontrolü, kabloların izolasyonunun düzenli olarak test edilmesi ve hasarlı izolasyonun onarılması anlamına gelir.
Vatandaşların Bilgilendirilmesi
Planlı elektrik kesintileri hakkında vatandaşların önceden bilgilendirilmesi, kesintilerden kaynaklanabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi açısından büyük önem taşır. Elektrik dağıtım şirketleri, kesintileri en az 48 saat öncesinden duyurmalı ve kesintiden etkilenecek bölgeler, saat aralıkları ve kesintinin nedenleri hakkında detaylı bilgi vermelidir.- Web sitesi: Elektrik dağıtım şirketinin web sitesi, kesintilerle ilgili güncel bilgilerin yayınlandığı önemli bir kaynaktır. Vatandaşlar, web sitesini düzenli olarak kontrol ederek kesintiler hakkında bilgi edinebilirler.
- Çağrı merkezi: Elektrik dağıtım şirketinin çağrı merkezi, kesintilerle ilgili soruları yanıtlamak ve bilgi vermek için hizmet vermektedir. Vatandaşlar, çağrı merkezini arayarak kesintiler hakkında bilgi alabilirler.
- SMS ve e-posta: Elektrik dağıtım şirketleri, abonelerine SMS ve e-posta yoluyla kesintiler hakkında bilgi gönderebilirler. Bu hizmetten yararlanmak için, abonelerin iletişim bilgilerini güncel tutmaları önemlidir.
- Yerel medya: Elektrik dağıtım şirketleri, kesintileri yerel medya (gazete, radyo, televizyon) aracılığıyla da duyurabilirler.
Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..
knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası