Ankara'da 20 Ağustos 2025 Elektrik Kesintisi: İlçe ve Mahalle Bazlı Detaylı Liste
Ankara'da yaşayan vatandaşların dikkatine! 20 Ağustos 2025 tarihinde planlı elektrik kesintileri yaşanacaktır. Bu kesintiler, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan şebeke bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecektir. Kesintilerden etkilenecek ilçe ve mahallelerin listesi aşağıda detaylı olarak verilmiştir. Elektrik kesintilerinin hangi saatler arasında ve hangi bölgelerde yaşanacağını öğrenerek önlemlerinizi almanız önemlidir.Elektrik Kesintisi Neden Yapılır?
Elektrik kesintileri, genellikle şebeke bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle planlı olarak yapılır. Bu çalışmalar, elektrik dağıtımının daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanması için elzemdir. Ayrıca, yeni bağlantıların yapılması, trafo merkezlerinin yenilenmesi veya güçlendirilmesi gibi durumlarda da elektrik kesintisi gerekebilir. Planlı kesintiler, önceden duyurularak vatandaşların mağduriyetini en aza indirmeye çalışılır.20 Ağustos 2025 Ankara Elektrik Kesintisi Detayları
Ankara'da 20 Ağustos 2025 tarihinde yaşanacak elektrik kesintileri, belirli ilçe ve mahalleleri etkileyecektir. Kesintilerin nedeni, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin şebeke bakım ve onarım çalışmalarıdır. Aşağıda, kesintilerden etkilenecek ilçe ve mahallelerin detaylı listesi bulunmaktadır. Lütfen listedeki bilgileri dikkatlice inceleyerek etkilenecek bölgelerdeki saat aralıklarına göre hazırlıklı olunuz.- Akyurt: Akyurt ilçesinde belirli mahallelerde 09:00 - 17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacaktır. Bu kesinti, şebeke bakım çalışmaları nedeniyle planlanmıştır. Etkilenecek mahalleler arasında Fatih, Yıldırım ve Yeşiltepe mahalleleri bulunmaktadır.
- Altındağ: Altındağ ilçesinin bazı bölgelerinde 10:00 - 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacaktır. Kesintinin sebebi, trafo bakım çalışmalarıdır. Güneşevler, Örnek ve Karapürçek mahallelerinde yaşayan vatandaşların bu saatler arasında elektrik kesintisine hazırlıklı olmaları gerekmektedir.
- Çankaya: Çankaya ilçesinde, özellikle Oran ve Yıldızevler mahallelerinde 11:00 - 15:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacaktır. Bu kesinti, yeni bağlantı çalışmaları nedeniyle yapılacaktır.
- Etimesgut: Etimesgut ilçesinde, Eryaman ve Bağlıca bölgelerinde 09:30 - 16:30 saatleri arasında elektrik kesintisi beklenmektedir. Kesintinin nedeni, şebeke iyileştirme çalışmalarıdır.
- Gölbaşı: Gölbaşı ilçesinde İncek ve Taşpınar mahallelerinde 10:30 - 14:30 saatleri arasında elektrik kesintisi olacaktır. Bu kesinti, trafo merkezinde yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle planlanmıştır.
- Keçiören: Keçiören ilçesinin bazı mahallelerinde, özellikle Etlik ve Sanatoryum bölgelerinde 13:00 - 17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacaktır. Kesintinin sebebi, şebeke onarım çalışmalarıdır.
- Mamak: Mamak ilçesinde, Abidinpaşa ve Hüseyingazi mahallelerinde 08:00 - 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacaktır. Kesintinin nedeni, yeni hat çekme çalışmalarıdır.
- Sincan: Sincan ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi ve Yenikent mahallelerinde 14:00 - 18:00 saatleri arasında elektrik kesintisi beklenmektedir. Kesinti, trafo güçlendirme çalışmaları nedeniyle yapılacaktır.
Kesintilerden Etkilenen Diğer Bölgeler
Yukarıda belirtilen ilçe ve mahallelerin yanı sıra, Ankara'nın diğer bazı bölgelerinde de kısa süreli ve lokal elektrik kesintileri yaşanabilir. Bu kesintiler, genellikle arıza kaynaklı olup, en kısa sürede giderilmeye çalışılmaktadır. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., arızaların tespiti ve onarımı için sürekli olarak çalışmalarını sürdürmektedir.Elektrik Kesintisine Karşı Alınabilecek Önlemler
Elektrik kesintileri sırasında mağduriyet yaşamamak için önceden bazı önlemler almak önemlidir. İşte size bazı öneriler:- Önceden hazırlık yapın: Elektrik kesintisi olacağını öğrendiğinizde, hazırlıklı olmak için birkaç adım atabilirsiniz. Öncelikle, cep telefonlarınızı, tabletlerinizi ve diğer elektronik cihazlarınızı şarj edin.
- Yiyecek ve içecek stoklayın: Buzdolabınızın ve dondurucunuzun uzun süre kapalı kalması durumunda yiyeceklerinizin bozulmasını önlemek için, önceden bozulmayacak yiyecekler ve içecekler stoklayın.
- Aydınlatma sağlayın: Elektrik kesintisi sırasında karanlıkta kalmamak için el feneri, mum veya şarjlı lamba gibi aydınlatma araçları bulundurun.
- Hassas cihazları koruyun: Elektrik kesintisi sırasında ani voltaj değişiklikleri hassas elektronik cihazlarınıza zarar verebilir. Bu nedenle, bilgisayar, televizyon gibi cihazlarınızı kapatın ve fişlerini çekin.
- Bilgi edinin: Elektrik kesintisi hakkında güncel bilgilere ulaşmak için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin web sitesini veya çağrı merkezini takip edin.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. İletişim Bilgileri
Elektrik kesintileri ile ilgili daha detaylı bilgi almak veya arıza bildiriminde bulunmak için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin iletişim kanallarını kullanabilirsiniz:- Web Sitesi: Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin resmi web sitesini ziyaret ederek güncel duyuruları ve kesinti bilgilerini takip edebilirsiniz.
- Çağrı Merkezi: 7/24 hizmet veren çağrı merkezini arayarak arıza bildiriminde bulunabilir veya kesintiler hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Sosyal Medya: Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sosyal medya hesaplarını takip ederek güncel gelişmeleri ve duyuruları öğrenebilirsiniz.
Elektrik Kesintilerinin Vatandaşlara Etkileri
Planlı veya plansız elektrik kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Özellikle sıcak havalarda klima ve vantilatör gibi cihazların çalışmaması, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için sorun yaratabilir. Ayrıca, iş yerlerinde üretimin durması, evlerde yemek hazırlama ve temizlik gibi işlerin aksaması gibi durumlar da yaşanabilir. Bu nedenle, elektrik kesintilerinin önceden duyurulması ve kesinti süresinin mümkün olduğunca kısa tutulması önemlidir.Elektrik Kesintilerinin Ekonomiye Etkileri
Elektrik kesintileri, sadece vatandaşların günlük yaşamını değil, aynı zamanda ekonomiyi de olumsuz etkileyebilir. Özellikle sanayi tesislerinde üretimin durması, ticari işletmelerde hizmetin aksaması gibi durumlar, ekonomik kayıplara neden olabilir. Ayrıca, elektrik kesintileri nedeniyle bozulan ürünler, makinelerin zarar görmesi gibi durumlar da işletmeler için ek maliyetler yaratabilir. Bu nedenle, elektrik dağıtım şirketlerinin şebeke bakım ve iyileştirme çalışmalarını düzenli olarak yapması ve kesintileri en aza indirmesi önemlidir.Ankara'da Elektrik Kesintilerine Karşı Kalıcı Çözümler
Ankara'da elektrik kesintilerinin sık yaşanmasının önüne geçmek için kalıcı çözümler üretilmesi gerekmektedir. Bu çözümler arasında şebeke altyapısının güçlendirilmesi, yeni trafo merkezlerinin kurulması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve akıllı şebeke teknolojilerinin kullanılması yer almaktadır. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve enerji tasarrufu önlemlerinin alınması da elektrik tüketiminin azaltılmasına ve kesintilerin önlenmesine yardımcı olabilir.Vatandaşların Dikkat Etmesi Gerekenler
Elektrik kesintileri sırasında vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır:- Elektrik kesintisi sırasında asansörde mahsur kalmamak için asansörü kullanmaktan kaçının.
- Elektrik kesintisi sırasında açık alevli cihazları (mum, gaz lambası vb.) kullanırken dikkatli olun ve yangın riskine karşı önlem alın.
- Elektrik kesintisi sona erdiğinde cihazlarınızı hemen çalıştırmayın, birkaç dakika bekleyin ve ardından kademeli olarak açın.
- Elektrik kesintisi sırasında şebekeye enerji vermek için jeneratör kullanıyorsanız, güvenliğiniz için uzmanlardan yardım alın ve gerekli önlemleri alın.
Sonuç
Ankara'da 20 Ağustos 2025 tarihinde yaşanacak elektrik kesintileri, belirli ilçe ve mahalleleri etkileyecektir. Bu kesintiler, şebeke bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle planlanmıştır. Vatandaşların kesintilerden etkilenmemek için önceden hazırlık yapması ve gerekli önlemleri alması önemlidir. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., kesintileri en aza indirmek ve elektrik dağıtımını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Elektrik kesintileri ile ilgili güncel bilgilere ulaşmak için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin web sitesini ve çağrı merkezini takip edebilirsiniz.Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..
knightlobby.com - Knight Oyuncularının Buluşma Noktası