1299 Ebenezer ve invalid hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 105

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Merhaba, ben 2008r sql server ile 1886 server açmıştım, daha sonra 2008sql server'a 1299 database yükledim.

1299 database için uygun server files'leri kullanıyorum ancak oyunu açtığımda gameserver ebenezer hatası olarak (object dbo_item) hatası alıyorum tamam deyip dosyaları aktif ediyorum oyuna girerkende (invalid password) hatası alıyorum.

Çözüm denemelerim şöyle oldu, Invalid psswrd hatası için.

ACCOUNT_LOGIN

ACCOUNT_LOGIs

MAIN_LOGIN

My_LOGIN

myst_login

MGAME_LOGIN

Bunların hepsini denedim, prosedurlerini silip teker teker ekledim. Ancak sorun düzelmedi.

dbo_ıtem hatası için odbc'leri gözden geçirdim ve item tablesini birçok database ile denedim olmadı,

acaba 2008r kullandığım için mi olmuyor ? bildiğim kadarı ile 1299 bütün sql sürümlerinde açılıyor, yüklemede bir sıkıntıda çıkmadı. Bu hatanın anlamı Ebenezer Databasede item tablesini okumuyor veya bulamıyor, fakat bu table var, 1886 item tablesini ekledim oda olmadı. ebenezerin bu tableyi okuma yolunu manuel olarak gösteremiyor muyuz ? bilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

1299 Ebenezer ve Invalid Hatası Nedir?

Knight Online özel sunucularında (pserver) oyun geliştirme sürecinde karşılaşılan yaygın sorunlardan birisi 1299 Ebenezer ve invalid hatalarıdır. Bu hatalar genellikle sunucu tarafında bazı yapılandırma eksikliklerinden veya veritabanı (DB) ile ilgili problemlerden kaynaklanabilir. Özellikle KO dev süreçlerinde bu hata sıkça görülmektedir.

Hatanın Kaynağı

1299 Ebenezer hatası genellikle oyun sunucusuna erişim sırasında bir sorun oluştuğunda belirir. Bu durum genellikle server files içindeki zone server[/CORD] ayarlarında ya da item.bin, mob.bin, npc.bin gibi dosyalarda meydana gelen eksiklikler nedeniyle oluşur. Invalid hatası ise genellikle istemci (client) ile sunucu arasında veri uyuşmazlığı olduğunda ortaya çıkar.

Hata Çözüm Yöntemleri[/BR]

1. Zone Server Ayarlarını Kontrol Et

Sunucunuzda zone server doğru şekilde yapılandırılmamışsa, bu hata ile karşılaşmanız kaçınılmazdır. Zone server dosyalarının güncel ve doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Özellikle Knight Online server files içindeki zone ayarlarının doğru IP ve port değerlerine sahip olduğundan emin olun.

2. Veritabanı (Database) Kontrolü

KO DB dosyalarınızda eksik ya da hatalı girişler varsa, bu da 1299 hatasına yol açabilir. SQL tablolarında eksik veya yanlış ID değerleri olup olmadığını kontrol edin. Özellikle karakter oluşturma, eşya sistemleri gibi alanlar üzerinde detaylı testler yapın.

3. Client-Side Uyum Sorunları

Client tarafında yapılan düzenlemeler, sunucu ile uyumsuzluk yaratıyorsa invalid hatası görülebilir. KO client edit işlemleri sırasında sunucu sürümüne uygun değişiklikler yapıldığından emin olun. Client ve server dosyaları arasındaki versiyon uyumu kritiktir.

4. Item.bin ve Diğer Binary Dosyalar

Item.bin, Mob.bin, Npc.bin gibi binary dosyalar, sunucu çalışırken önemli roller üstlenir. Bu dosyalarda hata veya eksiklik varsa hem 1299 Ebenezer hem de invalid hataları görülebilir. Bu dosyaların sunucu sürümüne uygun olarak güncellenmesi önemlidir.

Knight Online Development Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

KO development sürecinde hata yönetimi oldukça önemlidir. Özellikle emulator ve source code üzerinde çalışan geliştiriciler, bu tür hatalarla sıkça karşılaşabilir. Hata loglarını düzenli takip etmek, sunucu yapılandırmalarını detaylı incelemek ve KO files üzerinde tutarlı güncellemeler yapmak, bu tür sorunları önlemenize yardımcı olacaktır.

KnightLobby.com

KnightLobby.com olarak, Knight Online Private Server dünyasında en kaliteli server files, source ve development kaynaklarını sunuyoruz. Bu gibi hatalarla mücadelede size yardımcı olabilecek kapsamlı rehberler ve destek sistemine sahibiz.

What is 1299 Ebenezer and Invalid Error?

One of the common issues encountered during the development process of Knight Online private servers (pserver) is the 1299 Ebenezer and invalid errors. These errors often stem from configuration deficiencies on the server side or problems related to the database (DB). Especially during KO dev processes, this error frequently occurs.

Source of the Error

1299 Ebenezer error typically appears when there is an issue during access to the game server. This situation is usually caused by missing or incorrect configurations in zone server settings within the server files or errors in files like item.bin, mob.bin, npc.bin. The Invalid error occurs when there's a data mismatch between the client and the server.

Error Resolution Methods

1. Check Zone Server Settings

If your zone server is not configured correctly, encountering this error becomes inevitable. Ensure that zone server files are updated and properly configured. Particularly ensure that the IP and port values in Knight Online server files are correct.

2. Database Check

Missing or incorrect entries in your KO DB files can lead to the 1299 error. Check for missing or wrong ID values in SQL tables. Perform detailed tests especially in areas such as character creation and item systems.

3. Client-Side Compatibility Issues

If modifications made on the client-side create incompatibility with the server, the invalid error may occur. Ensure that changes made during KO client edit operations are compatible with the server version. Version compatibility between client and server files is critical.

4. Item.bin and Other Binary Files

Binary files like Item.bin, Mob.bin, Npc.bin play crucial roles during server operation. Errors or omissions in these files can result in both 1299 Ebenezer and invalid errors. It is important to update these files according to the server version.

Considerations During Knight Online Development

Error management is highly important during the KO development process. Developers working on emulator[/COORD] and source code[/COORD] often encounter such errors. Regularly monitoring error logs, examining server configurations in detail, and making consistent updates on KO files[/COORD] will help prevent such issues.

KnightLobby.com

At KnightLobby.com, we provide the highest quality server files[/COORD], source[/COORD], and development[/COORD] resources in the world of Knight Online Private Server[/COORD]. We offer comprehensive guides and support systems to assist you in resolving errors like these.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)